AKP'li Çelik: Hem Harbiyeliler hem İmam Hatipliler milletin değeridir

AKP'li Çelik: Hem Harbiyeliler hem İmam Hatipliler milletin değeridir
AKP Sözcüsü Çelik, teğmenlerin geleneksel yeminlerindeki kılıç çatma ritüelini hedef alan Erdoğan'a tepki gösteren Özgür Özel'e yanıt verdi.

Kısa Dalga - AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, teğmenlere yönelik sözlerine yanıt verdi.

Özel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İmam Hatip kurultayında, teğmenlerin yemin törenine ilişkin "O kılıçları kime çekiyorsunuz? Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek" sözlerini eleştirmiş, Erdoğan’ın ülkeyi yine kutuplaştırmaya çalıştığını söylemişti.

‘Hem Harbiyeliler hem İmam Hatipliler milletin değeridir’

Çelik, Özel’e yanıt vererek "Böyle bir yaklaşım provokatif bir yaklaşımdır. Sorunlu siyaset anlayışıdır" dedi.

"'Cumhurbaşkanımıza dönük Harbiyeliler ile İmam hatiplileri karşı karşıya getiriyor' ifadeleri kınanması gereken yaklaşımdır" diyen Çelik, Özel'in ilkel bir yaklaşım sergilediğini iddia etti.

Çelik, özetle şunları söyledi:

"Özel'in Harbiye-İmam Hatip karşılaştırması temelsizdir. Bu milletin çocuklarına haksızlıktır. Hem Harbiyeliler hem İmam Hatipliler milletin değeridir. Özel, provokatif açıklama yapmıştır. Bütün bu kurumların yüksek standartlarda eğitim vermesi, disiplinlerinin gözetilmesi, geleceğe dönük olarak bu çerçevede faaliyetlerini yürütürken hassasiyetler içinde olmaları kıymetli olacaktır. Bütün bu kurumlar üzerindeki hassasiyetlerin net şekilde gözetilmesi gerektiğini ifade etmek isteriz."

Özel ne demişti?

CHP Lideri Özel, teğmenlerin geleneksel yeminlerindeki kılıç çatma ritüelini hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "O kılıçtan Türkiye düşmanları, Atatürk düşmanları korkar" sözleriyle tepki göstermişti. Erdoğan'ın konuşmayı İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığına dikkat çeken Özel, "Erdoğan 8 gün sustu, 8 gün sonra manidar ama manası hiç hoş olmayan bir konuşma yaptı. İmam hatiplilerin bir toplantısında bu konuşmayı yapmak 'ben bir kutuplaşma istiyorum' demek" ifadelerini kullanmıştı.

Özel, eleştirilerini “Ne ordu imam hatiplerin düşmanıdır, ne imam hatip ordunun düşmanıdır. İkisinin de anayasal düzende yerleri vardır. Teğmenlerin yaptığını imam hatiplerin etkinliğinde gündeme getirirseniz… Durup düşünüp tasarlayarak imam hatiplerin olduğu bir yerde teğmenlere meydan okumak, ‘ben tükendim, başka çarem kalmadı, son çarem eski Türkiye’de…’ Bizim normalleşme dediğimiz mesele bu tip işlerden uzak durmaktır. Teğmenle imam hatip mezununu düşman gibi göstermenin son günü 31 Mart’tı…” diye sürdürmüştü. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem