Bakan Tunç'tan İmamoğlu'na: Kimse yargıya parmak sallayamaz

Bakan Tunç'tan İmamoğlu'na: Kimse yargıya parmak sallayamaz
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ekrem İmamoğlu'na "Kimse yargıyı tehdit edemez. Kimse yargıya parmak sallayamaz" yanıtını verdi.

Kısa Dalga - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında hakkında “YSK üyelerine 'ahmak' dediği” iddiasıyla açılan davaya ilişkin “Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir" demişti.

"Yargı bağımsızdır, herkes yargı kararlarına saygı duymalı"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu'nun sözlerine yanıt verdi.

Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle anayasamızın 9. ve 138. maddesi önemli maddelerimiz. Yargımız, ilgili mevzuat çerçevesinde karar verir. Kimse yargıyı tehdit edemez. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış. Yargı bağımsızdır, herkes yargı kararlarına saygı duymalıdır.

Öyle televizyon programlara çıkarak, el kol sallayarak, yargı mensupları tehdit edilemez. Yargı kararları elbette eleştirilebilir. Yargı bir karar verdikten sonra, eleştiriler sonunda yargı en mükemmele ulaşır. Çıkıp oradan parmak sallayarak yargı mensuplarını etkileyemezsiniz.

Millet bu tavırların içerine girenlere gerektiğinde cevap vermeyi bilir." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem