Bakanlığa yürümek isteyen Fernas işçilerine polis müdahalesi

Bakanlığa yürümek isteyen Fernas işçilerine polis müdahalesi
Kurtuluş Parkı'ndan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürümek isteyen Fernas Madencilik işçileri polis müdahalesiyle karşılaştı.

Kısa Dalga - Manisa'nın Soma ilçesinde AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik isimli şirkette çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin direnişi sürüyor.

2 Ekim'den bu yana mücadelelerini Ankara'da sürdüren işçiler, bugün "Muhattap, cevap ve çözüm arıyoruz" diyerek Kurtuluş Parkı'ndan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürümek istedi.

Ancak yürüyüşe polis izin vermeyerek işçilere müdahale etti.

Evrensel'in aktardığına göre, bazı işçiler fenalık geçirdi.

"Önce bizi çiğneyeceksiniz"

Bağımsız Maden İş'in X (Twitter) hesabında paylaşılan mesajda "Abluka altında bizi öldürmek isteyenlere karşı yere uzandık!" denildi ve şöyle devam edildi:

"50 gün oldu. Yaşamak istiyoruz diyerek direniyoruz. Karşımızda polis dışında bir muhattap yok, o halde önce bizi çiğneyeceksiniz."

.

CHP'li Yavuzyılmaz'dan destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, polis barikatıyla durdurulan madencilere destek verdi.

Madencilerin yanına giden Yavuzyılmaz, "Bizim tarafımız belli biz madencinin yanındayız. Devletin dara düştüğü her anda koşan sizlersiniz. Bugün sizi dinlememek için elinden gelen her çabayı harcayan AKP milletvekili var. Ona arka çıkanlar var. Ama işçinin madencinin haklı inadı, inancı mutlaka sonuç verecek" dedi.

.

Soma'dan yürüdüler

Ferna işçileri, 25 Eylül'de ise Soma'dan Ankara'ya doğru yürüyüş başlattı.

2 Ekim'de Ankara'ya ulaşan işçiler, Temelli’de polis tarafından durduruldu. TBMM'ye gelerek seslerini duyurmak isteyen işçilerin engellenmesi üzerine muhalefet milletvekilleri, Fernas madencilerini otobüsle TBMM’ye götürdü.

Daha sonra AKP vekillere taleplerini ileten ancak sonuç alamayan Fernas işçileri, Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdürdü. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem