Bakırhan: Narin cinayetinde örgütlü kötülük, örgütlü sessizlik var

Bakırhan: Narin cinayetinde örgütlü kötülük, örgütlü sessizlik var
DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan, Narin Güran'ın öldürüldüğü Tavşatepe için "Devletin örgütlediği bir köydür. Narin sadece kendisini katledenler tarafından değil, o köydeki devlet örgütlüğü, paramiliter güçler aslında Narin’i öldürdü" dedi.

Kısa Dalga - DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mersin'de Emek ve Adalet Platformu toplantısında Narin Güran cinayetine de değindi.

Bakırhan, Narin Güran'ın öldürüldüğü Tavşantepe köyünün devletin örgütlendiği bir köy olduğuna, paramiliter güçlerin varlığına dikkat çekerken, "Örgütlü bir kötülük, örgütlü bir sessizlik var Narin cinayetinde" dedi.

.

Bakırhan, Diyarbakır’daki Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Narin cinayeti Türkiye'de iktidarın ne olduğunu gösterdi. Devlet ve onun paramiliter karanlık güçlerin ne olduğunu, nasıl bir toplum inşa ettiklerini gösterdi.

Tavşantepe Köyü devletin örgütlediği bir köydür. Narin sadece kendisini katledenler tarafından katledilmedi yani. O köydeki devlet örgütlüğü, paramiliter güçler aslında Narin’i öldürdü.

Bir toplum böyle örgütlü bir cinayet karşısında suspus olur mu? Sizlere soruyorum ya. Devlet bütün olanaklarıyla, MİT'iyle, jandarmasıyla, basınıyla, yayınıyla vesairesiyle orada. Yirmi küsur gündür Narin’i kim katletti, bilmiyoruz.

Ortada bir cenaze var. Narin’in cenazesi. Ama kim yaptı bilmiyoruz. Burada gizlenen Narin’in katilleri değil. O devletin çürümüş örgütlülüğüdür. O geçmişte orada yurtseverleri, devrimcileri katleden, domuz bağıyla bağlayıp işkence eden anlayışın örgütlü olduğu bir köy olduğu için devlet orada kötülüğü örtüyor.

Devlet orada politik, ahlaklı bir toplumun örgütlenmesini istemiyor. Bizim olduğumuz bir yerde böyle bir cinayet olmaz. Olsa bile açığa çıkardı. İnsanlar itiraz ederdi. Örgütlü bir kötülük, örgütlü bir sessizlik var Narin cinayetinde.

Biz Narin cinayetini sonuna kadar takip edeceğiz. O karanlık örgütlü kötülüğü açığa çıkarmak için mücadele edeceğiz."

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem