Barış Terkoğlu: Ahmet Şık’a "suskunluk anlaşması" teklif edilmiş, Şık uzlaşmayı reddetmiş

Gazeteci Barış Terkoğlu, fon skandalına ilişkin açıklamaları sonrası hedef alınan TİP Milletvekili Ahmet Şık ile ilgili, "Öğrendiğime göre bu sırada bazı aracılar vasıtasıyla Ahmet Şık’a 'bir suskunluk anlaşması teklifi' gelmiş. Şık uzlaşmayı reddetmiş" dedi.

·

Kısa Dalga - Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, fon krizine ilişkin açıklamaları sonrası sosyal medyada hedef haline getirildi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet'te yayımlanan yazısında, Ahmet Şık'a yapılan saldırıların perde arkasını anlattı.

"Ahmet Şık hakkında sosyal medyada bir trol saldırısı başladı. Geçmişinden bugüne, yaşamına dair çeşitli meseleler hakkında 'belaltı' denen ithamlar yapıldı" diyen Terkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyayı takip ediyorsanız biliyorsunuz. Ahmet Şık, fon krizi üzerinden adalet bakanı ile kavga halinde. Çeşitli ithamlarda bulunuyor. Elbette daha önce de çok kez bakanlarla vekiller arasında sert polemiklere defalarca tanık olduk. Konumuz bu değil. Bakanlar da isterlerse vekillere yanıt verebilir, dava açabilir, karşı iddialarda bulunabilir. Konumuz bu da değil.

Önümdeki mahkeme dosyası başka...

Kapağını açmadan önce gördüğüm şeyi söyleyeyim. Ahmet Şık hakkında, iddialarının ardından, sosyal medyada bir trol saldırısı başladı. Geçmişinden bugüne, yaşamına dair çeşitli meseleler hakkında “belaltı” denen ithamlar yapıldı. Bu kadarına bile artık alıştık derken... Bu kez eşi ve kızı hakkında ancak devletin elinin altındaki bilgiler kullanılarak elde edilebilecek kimi meseleler ortaya döküldü. Aile üyelerinin gözaltına alınacağı konuşulurken... Ahmet Şık düştü, kalp krizi geçirdi. “Bu saldırı yüzünden” demiyorum. Ama bu saldırıyla aynı anda olmasını kalp doktorlarının “stresten uzak dur” demesinden dolayı da tesadüf olarak görmüyorum."

"Dokunulmazlığı olan Ahmet Şık’a 'fon hançeri' vuruluyor"

Bu olaylar sırasında ilginç bir şey olduğuna dikkat çeken Terkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyada trol hesaplardan Ahmet Şık’ın bir restorana ortak olduğu yazıldı. Restoranda ortağı olduğu söylenen Ahmet Saymadi hakkında bir dizi itham Şık karşıtı trol hesaplardan sıralandı. Bir restorana ortak olmak da suç değil ya... Yine de “Bunu da anladık” diyelim. Ancak sosyal medya saldırısından birkaç saat sonra yaşanan hadise yazının başında anlattığım dosyayı hatırlattı. Savcılık sorgusundan, mahkeme tutanaklarından aktarayım... Sosyal medyada tartışmanın olduğu 3 Ekim günü, saat 23 civarında, “Ahmet Şık’ın ortak olduğu” yazılan restorana 50 civarında narkotik polisi geldi. “Ahmet Şık’ın ortağı olduğu” yazılan Ahmet Saymadi ve restoranda uyuşturucu arandı. Hiçbir şey bulunamadı. Restoran Beyoğlu’nun en kalabalık bölgesinde. Müşteriler arasından da problemli biri çıkabilirdi. Onların da üstü arandı. Hayır, onlarda da bir şey çıkmadı. “Tesadüf olabilir” derken... Polisler Ahmet Saymadi’yi gözaltına aldı. Kan, idrar, saç örneği alındı. Tek şüpheliydi. Buna rağmen gözaltı süresi bir gün daha uzatıldı.

Öğrendiğime göre bu sırada bazı aracılar vasıtasıyla Ahmet Şık’a “bir suskunluk anlaşması teklifi” gelmiş. Şık uzlaşmayı reddetmiş.

Sonunda... Ahmet Saymadi “uyuşturucu kullanımını kolaylaştırmak” suçlamasıyla 5 Ekim günü tutuklandı. Hayır, ortada uyuşturucu yok. İçen biri de yok. Saymadi ve avukatları da sorguda “Kimin içmesini kolaylaştırdı” diye sormuş, onun cevabı da yok. Ama... Savcılık sorgusunu açıyorum. Orada herhalde bunların yanıtını bulurum diye bakıyorum. Ahmet Saymadi’ye “uyuşturucu kullanımını kolaylaştırmak” ile ne ilgisi varsa Ahmet Şık ile arasındaki para hareketleri sorulmuş. Bu bile meselenin aslının ne olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak...

Ahmet Şık’ın fon açıklamalarının sonunda dokunulmazlığı olan Ahmet Şık değil ama “Ahmet Şık’ın restoranının ortağı” denen Ahmet Saymadi uyuşturucunun ve içenin olmadığı uyuşturucu dosyasında “kolaylaştırmak” suçlamasıyla 33 gündür tutuklu. Belli ki “dokunulmazlığı olan” Ahmet Şık’a “fon hançeri” vuruluyor."

Kaynak: Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.