Beştaş, kadın cinayetlerinde bireysel silahlanmanın rolüne dikkat çekti

Beştaş, kadın cinayetlerinde bireysel silahlanmanın rolüne dikkat çekti
DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Bireysel silahlanmaya dair mevzuatta bir çalışma yapmamız lazım, bunu önlememiz lazım" dedi.

Kısa Dalga - DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

AA'nın geçtiği habere göre, İstanbul Arnavutköy'de Serpil Gül'ün eşi tarafından öldürüldüğünü belirten Beştaş, dün akşam da İstanbul ve Ankara'da 3 kadının daha eşleri tarafından öldürüldüğünü ifade etti.

Beştaş, "Türkiye'nin, kadına yönelik hak ihlallerinde ilk sırada, kadın hak ve özgürlüklerinde ise son sıralarda yer aldığını" dile getirdi.

Yargı mekanizmalarının kadına yönelik şiddet konusunda takındığı tavrın kadın cinayetlerini meşrulaştırdığını savunan Beştaş, "cezasızlık politikasının son bulmasını" istedi.

Bireysel silahlanmanın Türkiye'de çok fazla olduğunu belirten Beştaş, Türkiye'de işlenen cinayetlerin yüzde 14'ünde ruhsatlı silah kullanıldığını söyledi. Beştaş, "Bu katil Harun Gül de silahla bu cinayeti işledi. Bireysel silahlanmaya dair mevzuatta bir çalışma yapmamız lazım, bunu önlememiz lazım." dedi.

Toplumun kadın cinayetlerini kanıksamaya başladığını belirten Beştaş, şunları kaydetti:

"Kadın cinayetlerine alışmayın, kadın cinayetlerini kabul etmeyin, meşrulaştırmayalım. Serpil Gül katledildiğinde eğer 50 kişi evinden inseydi, tepki gösterseydi belki Serpil yaşıyor olacaktı. Bu toplum bu cinayetlere baş kaldırırsa, bu kadar rahat cinayetler işlenmeyecek. Komşunuz yan binada şiddet görürken lütfen kulaklarınızı tıkamayın, pencerelerinizi kapamayın."

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem