Böcek ailesinden üç kişinin ölümünden sonra otel mühürlendi

Böcek ailesinden üç kişinin ölümünden sonra otel mühürlendi
Fatih'te bir otelde kalan Böcek ailesinden üç kişinin hayatını kaybetmesinden sonra otel mühürlendi.

Kısa Dalga - Almanya'dan Türkiye'ye gelen dört kişilik Böcek ailesi, Ortaköy'de yedikleri yemek sonrası kaldıkları otelde fenalaşarak hastaneye gitti. Tedavilerinin ardından otele geri döndüler.

Otelde anne Çiğdem Böcek’in kızını hareketsiz halde bulması üzerine olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı ve tüm aile hastaneye kaldırıldı.

Zehirlendikleri üzerinde durulan aileden 3 ve 6 yaşlarındaki çocuklar hayatını kaybetti. Anne Çiğdem Böcek'in de çocuklarının vefatının ardından hayatını kaybettiği bildirildi.

Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ailenin yemek yediği işletme mühürlenirken dört kişi gözaltına alındı.

Ölen aile bireylerine yapılan ilk otopside zehirlenmeye ilişkin net bulgular elde edilemediğinden dış müdahale ihtimalinin araştırılması için Cinayet Büro devreye alındı.

Daha sonra Böcek ailesinin kaldığı otelde zehirlenme şüphesiyle iki kişinin daha hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı. İncelemeye alınan otelde ilaçlama yapıldığının ortaya çıkmasından sonra bir çalışan ile ilaçlama şirketinden iki kişi daha gözaltına alındı ve olayla ilgili şüpheli sayısı 7'ye çıktı.

İnceleme kapsamında müşteriler tahliye edilirken, otel de mühürlendi.

İl Sağlık Müdürü'nden açıklama

Öte yandan gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan diğer iki turistin genel durumlarının iyi olduğu açıklandı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, turistlerin sağlık durumları hakkında bilgi verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Güner, şunları kaydetti:

“Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanemize, Fatih’te konakladıkları otelden bulantı ve kusma şikayetiyle başvuran iki yabancı uyruklu turistin genel durumları iyi olup takipleri devam etmektedir. Aynı odada konaklayan ve refakatçi olarak hastaların yanında bulunan üçüncü kişi için de kalp atış hızının düşük olması nedeniyle tetkik amaçlı yatış verilmiş, uygulanan tedaviye hızla yanıt alınmış, genel durumu iyi durumdadır.”

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.