Cemil Tugay'dan "AKP'ye geçince işçileri çıkaracak mısınız?" sorusuna yanıt: İşini yapana hiçbir şey olmaz
AKP'ye geçeceği iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medyada bir kullanıcının "AKP'ye geçtiğinizde emekçileri işten çıkaracak mısınız?" sorusuna "Çalışan, işinde gücünde olan hiçbir kimseye bir şey yapmadık. Bundan sonra da işini yapan hiçbir kimseye hiçbir şey olmaz" yanıtını verdi.
Kısa Dalga - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'den istifa etmişti. AKP'ye geçeceği iddia edilen Tugay, 30 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Beştepe'de ziyaret etmişti.
Tugay, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımın altında takipçilerinin sorularını yanıtladı.
Bir kullanıcının, "AKP'ye geçişle ilk yaptığınız Atatürk Derneği'nden ayrılmak olmuş, Ballıkuyu proje bildirimi sonrası da Atatürk büstlerini kaldırmak olabilir mi?" sorusu üzerine Tugay, şunları söyledi:
"Derneğin adı Atatürk Derneği değil, 'Atatürkçü Düşünce Derneği'. Siz üye misiniz bilmiyorum, ama bildiğim kadarıyla 86 milyon nüfuslu ülkemizde 59 000 civarında üyesi var. O zaman bu derneğe üye olmayan herkes Atatürkçü değil, ya da Atatürk’ü sevmiyor diyebilir misiniz? Gerçekten hiçbir siyasi anlam taşımayan bir üyelik sonlandırmadır bu. Bu kadar çarpıtılacağını bilseydim inanın kesinlikle yapmazdım. Yanlış anlaşıldığı için çok üzgünüm."

"Belediye başkanı kimseyi kimseden ayırt etmeden şehre hizmet eder"
Cemil Tugay, bir kullanıcının "AKP'ye geçtiğinizde emekçileri işten çıkaracak mısınız?" sorusuna "Çalışan, işinde gücünde olan hiçbir kimseye bir şey yapmadık. Bundan sonra da işini yapan hiçbir kimseye hiçbir şey olmaz" yanıtını verdi.
Tugay, başka bir kullanıcının "AK Gençlik Kolları Başkanı mı oldunuz Cemil Bey. Suriyelilerden oy almak için mi?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Bugüne kadar belediye başkanıydım, bundan sonra da görev sürem bitene kadar bu görevi yapacağım. Gençlik kolları başkanlığı siyasi bir aktivitedir. Belediye başkanı kimseyi kimseden ayırt etmeden şehre hizmet eder."
AKP'li Serkan Bayram'dan geri adım: Özür diledi, Erdoğan'dan 'helallik' istedi
Yeni Parti’de il başkanlığı seçimleri: 5 Ekim’e kadar üye olanlar oy kullanabilecek
Kaynak: Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

