Cezalar katlandı: Hedeflenen miktarın iki kat fazlası tahsil edildi

Cezalar katlandı: Hedeflenen miktarın iki kat fazlası tahsil edildi
Artan trafik cezaları atandaşın tepkisini çekiyor. İktisatçı İnan Mutlu, geçen yıl ceza hedefinin 21 milyar TL olduğunu ancak iki katından fazla olarak 43,5 milyar TL tahsilat yapıldığını duyurdu.

Kısa Dalga - İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde trafiğin en yoğun olduğu dönemlerden olan Kurban Bayramı öncesi her 30 kilometrede bir yapay zeka destekli radarlar koyulduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın “30 kilometrede bir radar” açıklaması, güvenlik gerekçesiyle yapılmış olsa da bazı sürücüler uygulamayı “ceza tuzağı” olarak nitelendiriyor.

Artan cezalar ve radar uygulamaları hükümete yakın isimlerin de tepkisini çekiyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Osman Saral, cezalarla ilgili çok fazla şikayet geldiğini belirtti. Konu AKP MYK toplantısında da ele alındı.

Kesilen cezalar, hedeflenenin iki katına ulaştı

İktisatçı İnan Mutlu ise yayınladığı grafikte kesilen trafik cezalarının giderek arttığını belirtti ve geçen yıl ceza hedefinin 21 milyar TL olduğunu ancak iki katından fazla olarak 43,5 milyar TL tahsilat yapıldığını duyurdu.

İnan Mutlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Söz konusu cezalar olunca hedefler aşılıyor...

Geçen yıl trafik cezalarından gelir hedefi 21 milyar liraydı.

Devlet hedefin iki katından fazla 43,5 milyar lira tahsilat yaptı.

'Madeni bulduk' diye düşünmüş olmalılar ki bu yıl hedefi yüzde 168 artırarak 55 milyar liraya çıkardılar.

Nisan sonu itibariyle kesilen cezalar 53,5 milyar liraya ulaştı. İlk 4 ayda 21 milyar lira tahsilat yapıldı."

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.