CHP'den Özkan Yalım'ın ifadelerine suç duyurusu

CHP’den ihraç edilen ve Uşak Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan tutuklu Özkan Yalım’ın “etkin pişmanlık” kapsamında verdiği ifadelerle ilgili CHP'den açıklama geldi. İfadede adı geçenlerse suç duyurusunda bulundu.

·

Kısa Dalga - CHP’den ihraç edilip görevden uzaklaştırılan Özkan Yalım’ın “etkin pişmanlık” kapsamında verdiği ifadelerde yer alan iddialara CHP sert tepki gösterdi. Parti, söz konusu iddiaların tamamen asılsız ve iftira olduğunu açıkladı. İfadede adı geçen CHP’li isimler de hukuki süreç başlatarak suç duyurusunda bulundu. CHP’li kadın milletvekilleri ise kadın siyasetçilere yönelik hedef gösterme ve linç kampanyalarına karşı ortak açıklama yaparak mücadele edeceklerini vurguladı.

CHP: Biri üyemiz değil, biri başka partiden

CHP İletişim biriminden yapılan açıklamada Yalım'ın ifadelerinde yer alan Genel Başkan Özgür Özel'e oy verilmesi karşılığında Kahramanmaraş ve Gaziantep delegelerinin çocuklarının belediyelerde işe alındığı yönündeki iddiaların "tamamen gerçek dışı, mesnetsiz ve açık bir iftira" olduğu belirtildi. "Siyasi operasyonlara malzeme üretmek adına ortaya atılan bu tür dayanaksız iddiaların amacı; kurultay iradesini tartışmalı hale getirmek ve kamuoyunda algı oluşturmaktır" denilen açıklamarda şu ifadelere yer verildi:

"Kahramanmaraş delegesi olduğu öne sürülen Hülya D.’nin başka bir ilde parti üyeliği bulunmaktadır.

Diğer kişinin ise bırakın delegeliği, partimize herhangi bir üyeliği dahi yoktur. Mevcut kurultay delegelerimizin çocuklarından hiçbirisi belediyelerde işe başlamamıştır.

Gaziantep delegelerimize yönelik iddialar da aynı şekilde gerçekle bağdaşmamaktadır: Delegemiz Cennet Şervan’ın çocukları ya da birinci ve ikinci derece yakınlarından hiçbiri herhangi bir belediyede çalışmamaktadır.

Delegemiz Zehra Eltan’ın çocuğu söz konusu tarihte yalnızca 5 yaşındadır. Delegemiz Elif Berfin Aksu’nun çocuğu bulunmamaktadır. Fatma Müge Düşün ise ilgili tarihlerde yurtdışında olduğu için kurultayda oy dahi kullanmamıştır."

Özcan ve Pamuk'tan suç duyurusu

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan ve eski CHP PM üyesi Avukat Gamze Pamuk, tutuklu Özkan Yalım'ın ifadelerindeki iddialar üzerinde suç duyurusunda bulundu.

Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Kimse bizim onurlu yaşamımızı, pespayeliklerinin bir parçası yapamaz. Alçakça bir yalanı bile kurgulayabilme zekasından yoksun kumpasçılar, bahsi geçen dönemde Parti Meclisi üyesi değildim. Bahsi geçen ilde o tarihte hiç bulunmadım. O dönemde ismi geçen kadın arkadaşımızla tanışık bile değildik. Kaldı ki söz konusu tarih ilk evladım oğlumun yeni dünyaya geldiği ve onu büyüttüğüm süreç olması nedeniyle partimizde aktif görev almadığım bir döneme denk gelmektedir. Anlatılan senaryonun tamamı yalandır. Bu nasıl bir sınırsız kötülük, anlaşılır gibi değil. Hiç kimse bir kadının haysiyetine saldırmayı cezasız sanmasın. Hodri meydan."

Pamuk da şunları söyledi: "Kendi rezilliğini örtmek için bir kadının adını ortaya atan, yıllardır verdiğim siyasi mücadeleyi cinsiyetçi imalarla kirletmeye çalışan herkes şunu bilsin: Bu çamuru bana bulaştıramayacaksınız. Bu ahlaksız iftirayı atan da, servis eden de, yayan da, linç kampanyasına ortak olan da tarafımdan tek tek yargı önüne çıkarılacaktır. Siyaseti kadın düşmanlığıyla, iftirayla ve karakter suikastıyla yapanlara boyun eğmedim, eğmeyeceğim."

CHP’li kadın milletvekilleri: Karanlık dil biz korkutamayacak

CHP’nin kadın milletvekilleri tarafından yapılan ortak açıklamada, sosyal medyada kadın siyasetçilerin hedef alındığına dikkati çekilerek, hakaret, iftira ve linç kampanyalarına yönelik suç duyurusunda bulunulduğu vurgulandı. Açıklamada, "Yargı eliyle siyaset dizayn edilirken kadınların siyasetteki varlığını hedef alan bu karanlık dil bizleri korkutamayacak, susturamayacak ve geri adım attıramayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.