Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Leman dergisi yorumu: Edep ve adap bilmez ahlaksızlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Leman dergisi yorumu: Edep ve adap bilmez ahlaksızlar
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimi edep ve adap bilmez ahlaksızların Resul-i Ekrem Efendimize yaptığı hürmetsizlik asla kabul edilemez" dedi.

Kısa Dalga- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Leman dergisi ve her zaman olduğu gibi CHP vardı.

'Milletin değerlerinden yoksun kimi edep ve adap bilmezler...'

Leman dergisi çalışanlarının gözaltına alınmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygambere ümmet olmayı bizlere nasip ettiği için Rabbimize sonsuz hamdü senalar ediyoruz. Bu milletin değerlerinden yoksun kimi edep ve adap bilmez ahlaksızların Resul-i Ekrem Efendimize yaptığı hürmetsizlik asla kabul edilemez.

Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır. Alçakça bir provokasyondur. Nitekim bu nefret suçuyla ilgili emniyetimiz ve yargımız hemen harekete geçmiş, bahse konu dergi toplatılmış, gerekli süreçler başlatılmıştır. Resulullah Efendimize ve diğer peygamberlerimize küstahlık edenler bunun hesabını hukuk önünde vereceklerdir. Biz bunun takipçisi olacağız.

Özellikle gençlerimizin gönüllerini ferah tutmasını istiyorum. Biz bu makamlarda olduğumuz sürece bu ülkede ne adına olursa olsun kimsenin kutsallarımıza hakaret etmesine göz yummayız. Haklıyken haksız konuma düşecek adımlardan herkes uzak durmalıdır. Öfkenin aklı perdelemesine hiçbir genç kardeşim izin vermemelidir. Yolumuzu aydınlatan, kalplerimizi aşkla, merhametle, şefkatle dolduran sevgili peygamberimizin aziz hatırasına da, emanetine de sahip çıkmak bizim asli görevimizdir ve biz bunu şeref sayıyoruz. Bu görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirdik. İnşallah bundan sonra da en güzel şekilde ifa edeceğiz."

CHP lideri Özel'i hedef aldı: 'Çirkin, kötü bir kurgu'

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı davasına ilişkin olarak konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Şeriatın kestiği parmak acımaz. Hepimiz hukuka riayet etmek mecburiyetindeyiz. Konu yargıya intikal ettiğine göre bizde milletimiz gibi her şeyin açıklığa kavuşmasını temenni ediyoruz. CHP Genel Başkanının bizi ithamları yakışıksız olduğu kadar çirkindir, siyasi nezaketle bağdaşmayan kötü bir kurgudur. Muhalefetin istikamet sorunun çözmesini umut ediyoruz. Böyle bir dönemde küçük hesapların peşinde koşanlar tarih önünde hesap veremezler."

Kaynak:Alıntı: Halk TV

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.