Daltonlar suç örgütlerine operasyon: 147 kişi tutuklandı

Daltonlar suç örgütlerine operasyon: 147 kişi tutuklandı
Daltonlar olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturmada 147 kişi tutuklandı.

Kısa Dalga- Daltonlar olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 166 kişiden 147'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında Barış Boyun'un eşi Ece Boyun ile iş insanı Adnan Çolak'ın da bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde ve uluslararası alanda faaliyet gösteren, Barış Boyun'un yönettiği "Boyun Grubu" ile Berat Can Gökdemir'in liderliğini yaptığı "Daltonlar" suç örgütüne operasyon düzenledi.

Çalıntı araç veya kasklı motosikletle "Kasten öldürme', "Kasten öldürmeye teşebbüs', "Kasten yaralama', "Yağma', "Yağma amaçlı tehdit', "Silah ticareti', "Uyuşturucu madde imal ve ticareti', "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması', Tehdit" ve "Mala zarar verme" gibi çok sayıda suça karışan şüphelilerden 166'sı düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. 166 şüpheliden aralarında Barış Boyun'un eşi Ece Boyun ile borsacı iş insanı Adnan Çolak'ın da bulunduğu 147 kişi tutuklandı. 19 kişi hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.Diğer yandan şüphelilerin karıştığı bazı olaylara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde şüphelilerin işyerlerini kurşunladıkları anlar yer alıyor. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem