Davutoğlu; Abdullatif Reşid, Neçirvan Barzani ve Mesud Barzani ile görüştü

Davutoğlu; Abdullatif Reşid, Neçirvan Barzani ve Mesud Barzani ile görüştü
Ahmet Davutoğlu; Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve eski IKBY Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

Kısa Dalga - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DELPHI Forumu kapsamında Kuzey Irak'ı ziyaret etti.

Davutoğlu, ilk durağı olan Süleymaniye’de DELPHI Forumu’na katıldı. Kerkük’e geçen Davutoğlu, burada Kerkük Üniversitesi yetkilileri ve Kerkük Türkmen Cephesi temsilcileriyle görüştü. Yapılan görüşmelerde, bölgedeki güncel gelişmeler ve Türkmen toplumunun durumu ele alındı.

Telafer'de Irak Türkmen Cephesi Telafer İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılan Davutoğlu, bir konuşma yaptı. Türkmen, Kürt ve Arap toplum temsilcileriyle bir araya gelen Davutoğlu, bölgesel barış, istikrar ve birlikte yaşam vurgusu yaptı.

2.jpeg

Bölgenin geleceği, ortak güvenlik anlayışı ele alındı

Davutoğlu, daha sonra IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile bir görüşme gerçekleştirdi. Aynı gün içerisinde IKBY Eski Başkanı Mesud Barzani ile de bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde, bölgenin geleceği, ortak güvenlik anlayışı ve siyasi istikrar konuları ele alındı.

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.