DEM Parti'den liderler zirvesi çağrısı
Kısa Dalga - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Meclis Başkanı'na liderler zirvesi yapması çağrısında bulundu.
Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında konuştu. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a liderler zirvesi çağrısına bulundu.
Hatioğulları, şunları söyledi:
“Barış gelirse ülke bölünecek” diyen, şirazesini kaybetmiş insanlar da çıkıyor karşımıza. Allah akıl fikir versin. Halkı galeyana getirmekten vazgeçin. Gelin, barışın hep birlikte sesi olalım. Çatışma isteyenler cesursa, biz barış isteyenler daha cesur olacağız. El ele vererek, Fırat’ın doğusuyla batısıyla bu ülkenin tüm kentlerinde barışı tesis edeceğiz.
Meclis’i barışın agorası yapmak için, Sayın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un inisiyatif alma zamanıdır. Sayın Meclis Başkanı, liderleri bir araya getirerek “Çözüm Zirvesi”ne ev sahipliği yapabilir. Türkiye’yi barışa ve demokrasiye yakınlaştırabilir.
Bu zirve, Türkiye’nin ikinci yüzyılına bir rota çizebilir; Türkiye halklarına umut verebilir. Tek ihtiyacımız; daha fazla cesaret, daha fazla inançla sürece dört elle sarılmaktır. Bu topraklarda barışın güneşi doğacak. Hiçbir karanlık güç, barış güvercinlerinin uçmasını engelleyemeyecek"
Bahçeli'nin çağrısına destek
Bahçeli'nin Meclis'te komisyon kurulması çağrısını destekleyen Hatimoğulları, AKP'ye da çağrı yaptı.
Hatimoğulları, "Buradan iktidara ve devlete çağrımızdır: Sürecin başarısı için çoklu katılım ve toplumsal mutabakat tarihi bir önemdedir. Bu kapsamda, devletin ve iktidarın tüm siyasi partileri ziyaret ederek istişarelerde bulunması büyük önem taşımaktadır. Meclis’te tam yetkilendirilmiş bir “Barış ve Demokratik Toplum Komisyonu” kurulabilir. Bu komisyonla kısa, orta ve uzun vadede atılması gereken adımlar belirlenebilir.
Komisyon, hızlı ve etkin çalışabilmeli; ortak paydalar üzerinden kararlar alarak yasal zemini hayata geçirebilmelidir. Aynı zamanda bu komisyon hem barış ve demokratik toplum için yasal düzenlemeleri oluşturabilir, hem de sürecin ilerleyen aşamalarına tanıklık edebilir, gelişmeleri izleyebilir" diye konuştu.
Bahçeli'nin komisyon önerisi: İYİ Parti komisyona üye verecek mi?
Davutoğlu: Bahçeli’nin çağrısı, ortak aklın ve toplumsal mutabakatın gereği
Pervin Buldan'dan Bahçeli'ye destek: AKP görüşlerini ifade etmelidir
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.