Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: 'İstanbul depremi olacak'
Kısa Dalga - Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X hesabından "Aziz milletimle dertleşme" başlığıyla yaptığı paylaşımda birtakım uyarılar paylaştı.
23 Nisan'da, İstanbul'da Silivri ve Büyükçekmece merkezli en büyüğü 6.2 şiddetinde olmak üzere çok sayıda deprem meydana gelirken artçı sarsıntılar kaydedilmeye devam ediyordu.
Bu depremin olası büyük Marmara Depremi'ni tetikleyip tetiklemeyeceğine dair tartışmalar devam ederken, Naci Görür'ün ilk uyarısı "İstanbul depremi olacak (Marmara Depremi)" şeklinde oldu.
"Deprem öne çekildi"
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Görür'ün paylaşımı şöyle:
"Aziz milletimler dertleşme: şunları bir kez daha dikkatlerinize sunmayı görev addediyorum:
1- İstanbul depremi olacak (Marmara Depremi)
2- Bu son 23 Nisan depremleri İstanbul Depremini daha da öne çekti
3- Millet olarak fay ve deprem olacak mı olmayacak mı konuşmayalım
4- Bizim için önemli olan DEPREME DİRENÇLİ kentler yaratmaktır. Depremleri minimum hasarla atlatalım. İnsanlarımız ölmesin.
5- Bilim insanlarına saygılı olalım ve bilimin tarafında duralım.
6- Bir bilim insanı evrensel nitelikli araştırma yapan, veri toplayan, veriye göre sonuca varan, vardığı sonuçlar uluslararası konferanslarda sunan ve uluslararası dergilerde yayınlayan insandır. Sanıldığı gibi her unvan taşıyan bilim insanı değildir. Saygılarımla."
Prof. Naci Görür: Deprem olasılığı arttı
İstanbullu tedirgin: Hocaların görüş ayrılığı sürüyor
AFAD'dan İstanbul depremi açıklaması: Artçı sarsıntılar bir süre devam edebilir
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.