'Diktatör Erdoğan' dövizi taşıdıkları gerekçesiyle 3 öğrenci tutuklandı

'Diktatör Erdoğan' dövizi taşıdıkları gerekçesiyle 3 öğrenci tutuklandı
Tutuklanan arkadaşlarına destek vermek için düzenlenen gençlik konserinde "Diktatör Erdoğan" dövizi taşıdıkları gerekçesiyle 3 öğrenci tutuklandı.

Kısa Dalga - Üniversite öğrencileri, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto ettikleri için tutuklanan arkadaşları için Kadıköy'de bir araya geldi.

ANKA'nın haberine göre "Gençlik Dayanışma Sahnesi" adıyla düzenlenen dayanışma konserine çok sayıda sanatçı katıldı. Buluşma öncesinde öğrenciler, Kadıköy İskele'de toplanarak konserin yapılacağı Festival Park'a polis ablukası altında yürüdü.

Evlerinden ve yurtlarından alındılar

Konserde, "Diktatör Erdoğan" dövizi taşıdığı gerekçesiyle gece saatlerinde evlerinden ve öğrenci yurtlarından gözaltına alınan 3 genç, Emniyet'teki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre mahkeme, 3 öğrencinin 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklanmalarına karar verdi.

Kaynak:ANKA

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.