Dini nikahlı hamile eşini öldüresiye darp eden kişi tutuklandı

Dini nikahlı hamile eşini öldüresiye darp eden kişi tutuklandı
Dini nikahlı eşi Sude Naz Atak'ı (19) 3 yaşındaki oğlunun önünde, sokak ortasında öldüresiye döven Yılmaz Akman (37) tutuklandı.

Kısa Dalga- Kadına şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Manisa'nın Akhisar ilçesinde, dini nikahlı eşi Sude Naz Atak'ı (19) 3 yaşındaki oğlunun önünde, sokak ortasında öldüresiye döven Yılmaz Akman (37) çevredeki esnaf tarafından linç girişiminde bulunuldu. Akman, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'Hamileyim abi' diyerek yardım istedi

Olay, 15 Ağustos'ta Manisa Akhisar Paşa Mahallesi, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde meydana geldi. Yılmaz Akman, köye gitmeye ikna edemediği dini nikahlı eşi Sude Naz Atak'ı bir anda sokak ortasında dövmeye başladı.

Akman, yumruk darbeleriyle Atak'ı yere düşündü. Yerde de genç kadının başına yumruk atmaya devam eden Akman, hızını alamayıp eline geçirdiği metal fırça sapıyla dövmeye devam etti. 3 yaşındaki oğlunun önünde gerçekleşen olayı, vatandaşlar uzun süre tepkisiz kalarak izledi.

Genç kadın "Hamileyim abi" diyerek etraftakilerden yardım istedi.

ekran-goruntusu-2024-08-21-135613.png

Vatandaşlar müdahale etti

Yaşlı bir adam yaşananlara kayıtsız kalmayarak, Akman'a müdahale etti. Bu sırada çevreden gelen esnaf da yaşlı adama destek verip, genç kadını kurtarıp Akman'ı dövmeye başladı. Akman'ı polis öfkeli kalabalığın arasından kurtardı. Çevredekiler tarafından yaşananlar cep telefonuyla görüntülenirken; Akman, gözaltına alındı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akman, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sude Naz Atak ve çocuğunun sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

manisa-3.png

Ferdi Zeyrek: Bütün gücümüzle kadının ve bebeğinin yanında olacağız

Olayla ilgili Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'te açıklama yaptı. Zeyrek Resmi X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Bugün bir insan müsveddesinin eski eşini darp ettiği görüntüleri dehşet içinde izledim. Şehrimizde, sokak ortasında hamile bir kadını öldüresiye döven bu mahlukatın gereken cezayı alması için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Manisa bu insanların barınacağı, kadına şiddetin görmezden gelineceği bir yer olmayacak. Bütün gücümüzle kadının ve bebeğinin yanında olacağız.''(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem