Akrabalar göreve! Ebubekir Şahin'in dikkat çeken RTÜK atamaları

Akrabalar göreve! Ebubekir Şahin'in dikkat çeken RTÜK atamaları
AKP'li, MHP'li isimlerin, bakanların, yargı mensuplarının akrabalarına, hatta RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in korumasına kadar işte dikkat çeken RTÜK atamaları.

Kısa Dalga - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in imza attığı dikkat çekici atamalar gündem oldu.

Ebubekir Şahin, son olarak koruma polisi Rıdvan Usta’yı danışman olarak atadı. Bir süre önce emekli olduğu öğrenilen Usta, BirGün'e “Daha önce Şahin’in koruması olduğunu ve şimdi de danışman olarak RTÜK’te görev yaptığını” söyledi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, dikkat çeken diğer atamalar şöyle:

* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sağ kolu olarak bilinen Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker’in eşi Hatice Çeliker 2019'da RTÜK Strateji Dairesi Başkanı olarak atandı. Çeliker kısa süre önce daha kritik bir görev olarak kabul edilen Kamuoyu, Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı’na daire başkanı olarak atandı.

* MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya’nın kardeşi Hikmet Alp Karakaya’nın da RTÜK’te müdür olduğu öğrenildi.

* Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın ekibinde “uzman” olarak yer alan Mehmet Gülünay’ın oğlu Abdullah Gülünay ile damadı Mehmet Avcı da RTÜK’te yönetici yapılan isimler arasında yer alıyor. Abdullah Gülünay, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

* Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yeğeni Deniz Güler de RTÜK Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

* Turizm Bakanlığı’nda Genel Müdür olan Neşe Çıldık’ın kardeşi Ferudun Çıldık ise RTÜK İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı’nda daire başkan yardımcılığı koltuğunda oturuyor.

* Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olan Elif Nur Yaman Saçal’ın eşi Burak Saçal da RTÜK’te yönetici olan isimlerden.

* Danıştay Üyesi Doç. Dr. Gürsel Özkan’ın eşi Hacer Özkan da RTÜK’te yönetici olarak görev yapıyor.

* Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in eşi Feyza Gizligider de RTÜK'te daire başkanı olarak görev yapıyor.

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı yapılan AKP’li Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum’un da RTÜK’te çalıştığı biliniyor. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem