Elon Musk'tan Apple'a dava: 'Siyaset mi yapıyorsunuz?'
Kısa Dalga - Elon Musk, yapay zekâ girişimi xAI’a ait Grok adlı sohbet robotu uygulamasının App Store’daki sıralamalarıyla ilgili iddia edilen rekabetçilik yasalarını ihlali nedeniyle Apple’a karşı yasal işlem başlatacağını söyledi.
Konuyla ilgili X'ten paylaşım yapan Musk, şunları söyledi:
"Apple, OpenAI dışında hiçbir yapay zekâ şirketinin App Store’da 1 numaraya ulaşmasını imkânsız hale getirecek şekilde davranıyor; bu açık ve net bir tekelcilik ihlalidir. xAI derhal yasal işlem başlatacak."
Başka bir paylaşımında ise Musk "Dünyanın 1 numaralı haber uygulaması olan X’i ve tüm uygulamalar arasında 5. sırada yer alan Grok’u ‘Mutlaka Olmalı’ bölümünüze neden eklemiyorsunuz? Siyaset mi yapıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.
Grok'a 'soykırım' güncellemesi: 'Kanıtlanmış değil'
Yapay zeka Grok'a erişim engeli getirildi
Bildiğimiz internetin sonuna gelirken: Yapay zeka, gazetecilik ve demokrasi
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.