Enginyurt'tan Erdoğan'a: Beni komünistlerle eylem yapar hale getirdin

Enginyurt'tan Erdoğan'a: Beni komünistlerle eylem yapar hale getirdin
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Polonez işçilerinin eylemine destek verdi.

Kısa Dalga - İstanbul’un Çatalca ilçesinde bulunan Polonez gıda fabrikasında çalışırken Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarılan 146 işçinin direnişi sürüyor.

Kod 46 ile işten çıkarılan işçilerin fabrika önünde başlattığı direnişe Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ile TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil destek verdi. İşçilerle bir araya gelen Enginyurt ve Kadıgil birer konuşma yaptı.

'Adaletiniz batsın yazıklar olsun'

ANKA'nın haberine göre Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; “45 yıllık Cemal Enginyurt'u bile Sera Kadıgil ile komünistlerle beraber eylem yapar hale getirdin” diye seslendi ve şunları söyledi:

"Zulüm denizinde yüzemez gemi. Batırmazsak bize yazıklar olsun. Recep abi, Polenez’de polislerin, İçişleri Bakanlığın öyle barikatlar kurmuş ki gözlerim yaşardı. Ne büyük devlet ne güçlü devletiz. 160 tane işçiye karşı öylesine bir kalkan oluşturmuşsun ki Türkiye ne büyük devlet diyesim geldi ama birden aklıma Yunan botları geldi. Polenez’deki işçiye kalkan koyana kadar Yunan botlarını engelleseydin ya.

Birleşe birleşe kazanacağız

Bugün burada sayınız az olabilir. 160 kişisiniz. Ama emin olun Türkiye'de milyonların yüreği sizinle çarpıyor. Recep Tayyip Erdoğan'a şunu söylüyorum; böyle baskıya devam ettikçe böyle zulme devam ettikçe kazanan olmuyorsun. Bak 45 yıllık Cemal Enginyurt'u bile Sera Kadıgil ile komünistlerle beraber eylem yapar hale getirdin. Birleşe birleşe kazanacağız. Direne direne kazanacağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Normalleşme yok. Yumuşama yok. Müzakere yok." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kısa Dalga Tv