Eski AKP'li Belediye Başkanı Albayrak dahil 29 kişi tutuklandı

Eski AKP'li Belediye Başkanı Albayrak dahil 29 kişi tutuklandı
Eski Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak'ın da bulunduğu 29 kişi "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "edimin ifasına fesat karıştırma" suçlarından tutuklandı.

Kısa Dalga - Şanlıurfa'nın Halfeti Belediyesi'ne yönelik operasyonda, aralarında eski AKP’li Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından 46 kişi "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "edimin ifasına fesat karıştırma" suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, aralarında eski AKP’li Belediye Başkanı Albayrak’ın da bulunduğu 29 şüpheliyi tutukladı. 17 kişi ise serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Halfeti Belediyesi'nin önceki yönetim dönemine ilişkin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "edimin ifasına fesat karıştırma" gerekçesiyle 24 Nisan'da operasyon düzenlenmişti.

28'i kamu görevlisi olmak üzere toplam 51 şüpheli hakkında işlem başlatılmış, 50 kişi gözaltına alınmış, 4'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.