Faili meçhul cinayet raftan indi: Tuğaltay'ın katili yeniden araştırılacak

Faili meçhul cinayet raftan indi: Tuğaltay'ın katili yeniden araştırılacak
İstanbul'da 25 yıl önce boğazı kesilerek öldürülen Çağla Tuğaltay cinayeti yeniden araştırılacak.

Kısa Dalga- Şişli Fulya'da, 2000 yılında okuldan evine dönen lise öğrencisi Çağla Tuğaltay, üzerindeki okul forması üzerindeyken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Cinayetin ardından yapılan incelemelerde 3 parmak izi tespit edildi. Çağla Tuğaltay’ın tırnaklarında da bir erkeğe ait olduğu belirlenen DNA örnekleri bulundu. Öte yandan binanın girişinde bulunan kan lekesinden de örnekler alındı ancak tüm bu örneklerle ilgili herhangi bir eşleşme olmadı.

25 yıl önce öldürülen ve katili bulunamayan Çağla Tuğalaltay cinayeti yeniden araştırılacak.

Parmak izi ve DNA bulguları İnterpol arşivinde taranacak

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 25 yıldır aydınlatılamayan Çağla Tuğaltay cinayetine bu yıl içinde yeni bir çalışma başlattı.İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın talimatıyla başlatılan çalışmalarda, eldeki örneklerin İnterpol de bulunan örneklerle karşılaştırılmasına karar verildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün talebi üzerine Cumhuriyet Savcılığı, parmak izi ve DNA bulgularının İnterpol arşivinden taranmasına izin verdi.

Verilerin İnterpol’e üye 196 ülkenin kayıtlarıyla karşılaştırılacağı, katile ulaşmaya çalışılacağı öğrenildi.

Kaynak:DHA

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.