Fatih Altaylı'dan Bakan Şimşek'e: Cezaevinde 14 bin TL yetmiyor, emekli ne yapsın?

Fatih Altaylı'dan Bakan Şimşek'e: Cezaevinde 14 bin TL yetmiyor, emekli ne yapsın?
Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı cezaevinden gönderdiği mektupta, kira, fatura ödemediği halde aylık 14 bin TL'nin yetmediğini söyleyerek "Emeklinin halini siz düşünün" dedi.

Kısa Dalga - Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı, cezaevinden mektup gönderdi. Gönderdiği mektup YouTube kanalında okundu. Altaylı, cezaevindeki günlerini anlatırken, kira, fatura ödemediği halde cezaevi tarafından sınır koyulan 14 bin TL ile geçinemediğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakan Şimşek'e yönelik "Cezaevinde kira yok, aydınlanma, ısınma, su, sıcak su bedava. Günde üç öğün yemek bedava. Ama 14.000 TL yine yetmeyip az geliyorsa, emeklinin halini siz düşünün. Üstelik de bu para cezaevindeki bir kişiye yetmiyor olmalı ki, iyi halde limit arttırılıyor. Mehmet Şimşek bilsin diye söylüyorum" diye konuştu.

Şaka mısınız be adam?

Altaylı'nın mektubundan öne çıkan satırlar şunlar oldu:

"Biliyorsun şanslıyımdır. Şimdi de şansım yerinde. Bana verilen odanın oldukça pis olduğundan ve kantinden epey bir temizlik malzemesi sipariş verdiğimden söz etmiştim. Kuş pislikleri falan yıkamadan temizlenecek gibi değildi. Ama yıkayacak su yok, su olsa gider yok. Eldeki malzeme yetersiz. Ben kara kara nasıl yaparım diye düşünürken birdenbire odaların bulunduğu dış koridordan bir su sesi gelmeye başladı ve bir anda kapının altından içeri sular gelerek odanın leş gibi tabanı yıkanıyordu kendi kendine. Bana kalan, burada "çekpas" adını verdikleri alet ile odadaki suları koridora geri yollamaktı. Sonra da hoş kokulu bir deterjan ile odanın yerlerini tekrar sildim. Şu an mis gibi.”

"Bu arada duydum ki tutuklanmamı fırsat bilen RTÜK Başkanı, bizden yine hukuksuz biçimde lisans istemeye başlamış. Türkiye'de bir milyon YouTube yayıncısı varken bu lisansın sadece benden talep ediliyor olması da AKP döneminin adalet anlayışının simgesi gibi. İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun da deyişiyle, "Şaka mısınız be adam?"

Mehmet Şimşek bilsin diye söylüyorum

"Bizim buraya geri dönersek, içeride bile dışarıdan çıkarılacak sonuçlar var. Cezaevinde kantin alışverişi için haftalık harcama limiti 3500 TL. İyi halli bir tutuklu ya da hükümlü iseniz cezaevi yönetimi bu miktarı belirli oranda artırabiliyor. Yani bu miktar aslında yetersiz. Ki haftada 3500 TL, ayda 14.000 TL demek. O da aslında bir emekli maaşı. Cezaevinde kira yok, aydınlanma, ısınma, su, sıcak su bedava. Günde üç öğün yemek bedava. Ama 14.000 TL yine yetmeyip az geliyorsa, emeklinin halini siz düşünün. Üstelik de bu para cezaevindeki bir kişiye yetmiyor olmalı ki, iyi halde limit arttırılıyor. Mehmet Şimşek bilsin diye söylüyorum."

Belediye başkanları burada

"Şu ana kadar Şişli, Büyükçekmece, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Esenyurt Belediye Başkanlarını ve bazı bürokratları gördüm. Uzaktan selamlaşıp "geçmiş olsun" dedik. En kıdemli Ahmet Özer ile dün yan yana avukat odalarındaydık. Bağıra bağıra sesini duyurmaya çalışarak tavsiyelerde bulundu. Burada yakında İBB meclisi toplansa en kıdemli üye olarak meclise başkanlık edecek.

Kaynak:Alıntı: Oda TV

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.