İddia: PKK, silahları BM gözetiminde üç bölgede teslim edecek

İddia: PKK, silahları BM gözetiminde üç bölgede teslim edecek
PKK'nın fesih ve silah bırakma açıklamasının ardından silahların teslimine ilişkin süreç netleşiyor. Teslimatların Amediye, Binar ve Ranya çevresinde uluslararası gözlemciler eşliğinde gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Kısa Dalga - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla günyüzüne çıkan yeni süreçte, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma ve fesih çağrısı yerine getirildi. PKK’nın 12. kongresi sonrası duyurduğu fesih ve silah bırakma kararına ilişkin detaylar netleşmeye başladı.

CNN Türk’ten Emrah Çakmak’ın örgüte yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, silah bırakma süreci üç aşamalı bir planla ve uluslararası gözlemciler ile Birleşmiş Milletler gözetiminde gerçekleşecek.

Teslimatın yapılacağı bölgeler şunlar:

Duhok Vilayetine bağlı Amediye ve Kanimasi,

Erbil’e bağlı Binar ve Köysancak,

Süleymaniye’de Ranya ve Seyid Sadık.

Silahların tesliminin bu bölgelerde gerçekleştirileceği, süreçte uluslararası gözlem mekanizmalarının yer alacağı ifade edildi.

Kaynak:Alıntı: CNN Türk

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.