Gazze'de rehine takası başladı: İsrail hapishanelerindeki Filistinliler bırakılıyor
Kısa Dalga - ABD Başkanı Trump, 9 Ekim'de Mısır'da devam eden müzakerelerde İsrail ile Hamas'ın, Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurmuştu. Müzakerelerin yapıldığı Mısır'da anlaşma imzalanırken, İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekim'in ilk saatlerinde anlaşma yürürlüğe girmişti.
Ateşkes anlaşması kapsamında, bugün sabah saatlerinde Kızılhaç'ın Hamas'ın elindeki İsrailli rehineleri almak için Gazze'den otobüs kaldırdığı ve takasın yapılacağı yere otobüsleri konuşlandırdığı aktarıldı.
İsrail tarafından da hapishanelerde tutulan 1966 Filistinlinin serbest bırakılacağı açıklandı. Haaretz'in haberine göre, serbest bırakılacak Filistinlilerin listesinde ufak değişiklikler yapıldı.
Daha sonra İsrail, 20'si canlı, 28'i cansız 48 rehineden 7'sinin Kızılhaç'a teslim edildiğini doğruladı.
Filistin Esirler Medya Ofisi, İsrail'in ateşkes kapsamında salıvereceği müebbet hapis cezasına çarptırılan 250 Filistinli ile Ekim 2023'ten bu yana Gazze'den alıkonulan 1718 Filistinlinin isim listesini yayınladı.
Açıklamada, salıverilecek müebbet hapis cezasına çarptırılan Filistinlilerden 143'ünün Kudüs ve Batı Şeria dışına sınırdışı edileceği kaydedildi.
Rehine ve tutuklu takası sürerken ABD Başkanı Trump, Mısır'da yapılacak Gazze Zirvesi'nden önce temaslar gerçekleştirmek üzere İsrail'e gitti.
Trump duyurdu: Gazze ateşkes anlaşmasının birinci aşaması onaylandı
Ateşkes anlaşmasından sonra Gazze'de yeni patlamalar yaşandı
Erdoğan açıkladı: Türkiye, Gazze'deki görev gücüne katılacak
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
