'Gençler artık yeter diyor' demişti: Enes Hocaoğulları tutuklandı

'Gençler artık yeter diyor' demişti: Enes Hocaoğulları tutuklandı
LGBTİ+ aktivisti ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye gençlik delegesi Enes Hocaoğulları tutuklandı.

Kısa Dalga - LGBTİ+ aktivisti ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye gençlik delegesi Enes Hocaoğulları, dün Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

İki dosyada Ankara'da birleştirildi

ÜniKuir’in aktardığına göre, Hocaoğulları hakkında Avrupa Konseyi’nde yaptığı konuşma gerekçesiyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile “yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından ayrı ayrı soruşturmalar yürütülüyordu. Bu iki dosya daha sonra Ankara’da birleştirildi.

Şubat ayında Avrupa Konseyi’nin Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne gençlik delegesi olarak seçilen Hocaoğulları, Mart ayında yaptığı konuşmada Türkiye’de gençlerin karşılaştığı polis şiddetini ve muhalif belediye başkanlarının tutuklanmasını gündeme taşımıştı.

“Türkiye’de gençler artık yeter diyor” başlıklı konuşması, özellikle “Özgürlüklerimizi almak için yeter diyoruz” sözleriyle kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Konuşmanın ardından Hocaoğulları ve ÜniKuir Derneği, iktidara yakın medya organları ve sosyal medya hesapları tarafından hedef gösterilmişti.

Kaynak:Alıntı: ÜniKuir

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.