Gülistan Doku soruşturmasında eski valinin oğlu "tecavüz" ve "öldürme" suçlarından tutuklandı
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı. Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ve koruma polisi Şükrü Eroğlu tutuklandı. Eski vali Sonel'in gözaltı süresi bir gün uzatıldı.
Kısa Dalga - Gülistan Doku’nun kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ve koruma polisi Şükrü Eroğlu tutuklandı. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturmada tutuklu sayısı 10’a yükseldi.
Sonel ve Eroğlu, dün Tunceli Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarılan iki isim hakkında tutuklama kararı verildi. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dönemin valisi Tuncay Sonel'in oğlu Türkay Sonel'in sadece öldürme suçundan değil, tecavüz suçundan da tutuklandığını belirterek şöyle yazdı:
"Gülistan DOKU soruşturmasında Mustafa T. SONEL nitelikli insan öldürme yanında rızaya dayalı olmayan cinsel saldırı suçundan da tutuklanmıştır. Bazı yayın organlarında gebelik beyanı yapılırken bu durumunda ifade edilmemesi failin fiilinin eksik anlaşılmasına neden olacaktır."
Sonel ve Özdemir'in işlemleri sürüyor
Tutuklanan diğer şüpheliler ve onlara yöneltilen suçlamalar şöyle sıralandı:
"Mustafa Türkay Sonel, "kasten öldürme" ve "tecavüz" Erdoğan Elaldı 'kasten öldürme', Ferhat Güven 'yağma', Zeinal Abakarov, Cemile Yücer, Engin Yücer, Celal Altaş, Nurşen Arıkan ve Şükrü Eroğlu 'suç delillerini gizleme ve yok etme', Gökhan Ertok 'kişisel verilerin yasadışı yollarla ele geçirilmesi ve suç delillerini gizleme ve yok etme'."
Süleyman Ö., Savaş G. ve Uğurcan A. isimli diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve eski Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir’in ifade işlemleri devam ediyor. Sonel'in gözaltı süresi bir gün uzatıldı.
Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 161. maddesinde, "Vali ve kaymakamların kişisel suçları hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, ilgilinin görev yaptığı yerin bağlı olduğu bölge adliye mahkemesinin bulunduğu yerdeki il cumhuriyet başsavcılığı ve aynı yer ağır ceza mahkemesine aittir" hükmü uyarınca Sonel'in işlemleri Erzurum'da sürdürülüyor.
Avukat Çimen'den tanık çağrısı
Avukat Ali Çimen, "Gülistan Doku dosyasında tutanaklarda adı olan, aramalara katılan veya talimatı olan tüm görevlilerin, Başsavcımız Ebru Hanım dönemi hariç, tamamı Tuncay Sonel soruşturmasına tanık sıfatıyla dahil edilmesi tarafımızca istenecektir. Bu talep ile failin fiilinin belirlenmesine katkı sağlanmasını amaçlanacak olup sonuca göre bu kişilerin hukuki durumaları tarafımızca değerlendirilecektir" dedi.
Vatandaşlardan tepki
Tutuklama kararı sonrası Mustafa Türkay Sonel ve Şükrü Eroğlu, adliye çıkışında Gülistan Doku’nun yakınlarının tepkisiyle karşılaştı. Yoğun güvenlik önlemleri altında zırhlı bir otobüse bindirilen şüpheliler, kalabalığın protestoları eşliğinde cezaevine sevk edildi. Polis ekipleri, yolu keserek kalabalığı yatıştırdı.
Gülistan Doku soruşturması: Valinin oğlu tecavüz etti ve öldürdü iddiası
Gülistan Doku soruşturması: Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel gözaltına alındı
Kaynak: ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.