Gürsel Tekin'in davetini Cemal Canpolat da kabul etmedi
Kısa Dalga - CHP İstanbul eski il başkanlarından olan Cemal Canpolat’ın, kayyım olarak görevlendirilen Gürsel Tekin ile birlikte pazartesi günü İstanbul İl Başkanlığı’na gitmek için davet aldığı fakat bu daveti kabul etmediği bildirildi.
Ne olmuştu?
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi iptal edilmiş ve başkan olarak seçilen Özgür Çelik ve yönetimin görevden uzaklaştırılmasına hükmedilmişti. Söz konusu kararın ardından İstanbul yönetimine kayyum heyeti atanmıştı.
Kayyum olarak Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap'a görev verilirken Hasan Babacan daha sonra kayyum heyetinden çekildi.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in pazartesi günü CHP eski il başkanları ile beraber il başkanlık binasına gideceği iddia edilmişti. İddiada adı geçen Canan Kaftancıoğlu da Tekin ile birlikte il başkanlığına gitmeyeceğini açıklamıştı.
Canan Kaftancıoğlu kararını verdi: Kayyım heyetine eşlik etmeyecek
Mahkeme kararına göre Gürsel Tekin 'CHP İstanbul İl Başkanı' değil
CHP İstanbul yönetimine atanan kayyım heyetinden bir kişi çekildi
CHP'li Ağbaba: ‘İstanbul Başsavcısıyla görüşerek hem İstanbul hem genel merkeze çökme iddiaları var’
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.