Halk TV sunucusu Ece Üner adli kontrolle serbest bırakıldı

Halk TV sunucusu Ece Üner adli kontrolle serbest bırakıldı
Halk TV Ana Haber sunucusu Ece Üner ifadeye çağrıldı. Üner, Halk TV binasından polis eşliğinde adliyeye götürüldü. Üner yurtdışı çıkış yasağı ve haftada 1 imza şartıyla serbest bırakıldı.

Kısa Dalga - Halk TV Ana Haber sunucusu Ece Üner ifadeye çağrıldı. Üner, Halk TV binasından polis eşliğinde adliyeye götürüldü.

Savcı, Üner hakkında "yurt dışı yasağı ve imza şartı" adli kontrol talebinde bulundu. Ece Üner mahkeme tarafından yurtdışı çıkış yasağı ve haftada 1 imza şartıyla serbest bırakıldı.

Üner sosyal medya hesabından "Savcılık tarafından ifadeye çağrıldım, henüz nedenini bilmiyorum. Öğrendiğimde sizi de bilgilendireceğim. İfademin uzaması halinde bu akşam Ana Haber’de birlikte olamayabiliriz "mesajını paylaştı.

Suçlama konusu belli oldu

Ece Üner'in ifadeye çağrılmasına gerekçe olarak, İsmail Saymaz'ın yaşadıklarına verdiği tepki gösterildi ve "yargı organlarını alenen aşağılama ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlaması yöneltildi.

whatsapp-image-2025-03-18-at-13-20-36.jpeg

Halk Tv yazarlarından İsmail Saymaz da hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulduğunu ve pasaportuna el konulduğunu açıklamıştı.

Halk TV sorumlu müdürü Serhan Asker de geçtiğimiz günlerde savcılığa ifade vermişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem