Hopa'da ağaçlara sahip çıkan köylülere silahlı saldırı: 1 ölü 2 yaralı

Hopa'da ağaçlara sahip çıkan köylülere silahlı saldırı: 1 ölü 2 yaralı
Hopa'da yapılması planlanan Orman Alanı Projesi’ne karşı çıkan ve kepçeleri durduran yurttaşlara yönelik silahlı saldırı gerçekleşti: 1 kişi öldü 2 kişi yaralı.

Kısa Dalga - Artvin’in Cankurtaran bölgesinde mesire alanı projesine karşı ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerin üzerine ateş açıldı. Olayda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı.

BirGün'de yer alan habere göre, Cankurtaran bölgesinde yapılmak istenen mesire alanı projesi için bu sabah iş makineleri kesim yapmak için ormana girdi. Çifteköprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzerinden örgütlenen köylüler, kesimi engellemek istedi.

hopa-da-agac-kesimini-engellemek-isteyen-koylulerin-uzerine-ates-acildi-1-olu-2-yarali.webp

Halk hastane önünde toplandı

Müdahale sırasında arbede yaşandı. Köylülerin alanda nöbet tuttuğu esnada iş makinalarını alana sokmak isteyenler, köylülerin üzerine silahla ateş açtı. Saldırıda köylülerden Reşit Kibar, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu yaralandı. Yaralılar Hopa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayı duyan Hopa halkı hastane önüne akın etti.

Saldırıda ağır yaralanan Reşit Kibar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralanan Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu’nun tedavisi ise sürüyor.

Jandarma müdahale etmedi saldırgan kaçtı

Olayda yaralanan Gökhan Koyuncu’nun kız kardeşi HALK TV'ye yaşananları anlattı:

"Jandarma olaya müdahale etmedi. Orada o olay yaşanırken arabadan inmedi. Mustafa Odabaş, olaydan sonra kaçtı."

Saldırının ardından kaçan Muhammet Ustabaş her yerde aranırken, orman kesimi durduruldu.

Valilikten açıklama

Artvin Valiliği, silahlı saldırıya ilişkin iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“3 Eylül 2024 tarihinde, Borçka İlçesi, Çifteköprü Köyü, Cankurtaran Mevkiinde yapımı planlanan Konaklamalı Mesire Alanı Proje alanında vatandaşlarla şirket yetkilileri arasında tartışma çıkmıştır.

Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda M. U. (42), şirket çalışanı F. M. (41)'nin aracında bulunan ruhsatlı tabanca ile G. K. (38), E. K. (36) ve Reşit Kibar (46) isimli 3 şahsı yaralamıştır.

Yaralı şahıslar Hopa Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Yaralı şahıslardan Reşit Kibar hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Yaralı diğer 2 şahsın ise hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olayın ardından M. U. (42) ve F. M. (41) isimli şahıslar, olayda kullandıkları tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olay ile ilgili geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem