Hükümete yakın sendikadan ihbarcılık çağrısı: 'Boykot çağrısı yapanları bildirin'
Kısa Dalga - Hükümete yakın Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), üniversite öğrencilerinin çağrısı ve siyasi partilerin desteğiyle büyüyen ve bugün hiçbir alışveriş yapılmamasıyla uygulanacak olan ekonomik boykot hakkında üyelerine mesaj gönderdi.
Mesajda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, boykot çağrısı yapanlar hakkında 'nefret ve ayrımcılık' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla soruşturma başlattığı hatırlatıldı.
İhbarcılık çağrısı
Eğitim-Bir-Sen mesajında, boykot paylaşımı yapanların isim ve soyisimleriyle birlikte ekran görüntülerinin alınıp kendilerine mail olarak iletilmesini istedi.
Boykot neden başladı
Görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den gelen bazı firmaları boykot çağrısı bugün ileri taşındı.
Kampüslerde dersleri boykot eden üniversite öğrencilerinin çağrısıyla bugün ülke genelinde alışveriş yapmayarak ekonomik boykot gerçekleştiriliyor. Boykot çağrısına siyasi partiler de destek verdi.
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.