İBB davasında Ekrem İmamoğlu'na doğum günü kutlaması
Ekrem İmamoğlu, duruşma salonuna girince izleyiciler tarafından doğum günü kutlandı. İmamoğlu, "Fazla uzatmayalım anneme babama niye doğurdunuz diye dava açarlar" dedi.
Kısa Dalga - CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da arasında bulunduğu 68’i tutuklu 414 sanıklı İBB Davası’nın duruşması, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nin 1 No’lu Duruşma Salonu’nda görülüyor.
Ekrem İmamoğlu, duruşma salonuna girince izleyiciler tarafından doğum günü kutlandı. İmamoğlu, "Fazla uzatmayalım anneme babama niye doğurdunuz diye dava açarlar" dedi.
Dilek İmamoğlu, izleyici sırasından “Seni seviyorum sevgilim, İyi ki doğdun” yazısını gösterdi. İzleyiciler de harflerle “İyi ki doğdun” yazısı açtı. Salonda, İmamoğlu’nun oğlu Selim İmamoğlu, Özgür Çelik, Nuri Aslan, Sunay Akın, Cahit Berkay, Nebil Özgentürk de yer aldı.
"Cezaevinde geçirdiği son doğum günü olsun"
Eşi Ekrem İmamoğlu'nun doğum günü nedeniyle duruşma salonuna pasta da getiren Dilek İmamoğlu, bir gazetecinin, "Ekrem İmamoğlu'nun cezaevinde geçirdiği ikinci doğum günü. Neler söylemek istersiniz?" demesi üzerine, "Cezaevinde geçirdiği son doğum günü olsun inşallah, öyle umuyorum" dedi.
Özgür Özel de Ekrem İmamoğlu'nun doğum gününü duruşma salonuna gönderdiği not ile kutladı. Özel, notunda, "Canım Başkanım. Biliyorsun kalbimin bir yarısı seninle birlikte Silivri'de tutuklu. Çok zor günlerdeyiz ama biz başaracağız, biz kazanacağız. Yeni yaşın kutlu olsun. Seni özgürlükte kucaklayacağım günler uzakta değil. İyi ki doğdun. İyi ki dostumsun" ifadelerini kullandı.

Erdinç Çolak kürsüde fenalaştı
Mahkeme Heyeti’nin salona gelmesiyle duruşma başladı. Diyabet gibi birçok hastalığı olan olan Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Çolak kürsüye geldi. Çolak, savunmasında, “403 gündür tutukluyum, yaklaşık 2 saat konuşmak için 403 gündür bekliyorum. Kalp damarımın değiştiğini, diyabetimin olduğunu, hipertansiyon hastası olduğumu beton tabutun içinde her gün 16 tane hap içtiğimi biliyordunuz. Beni burada cezalandırırken evlatlarımı da dışarıda cezalandırmayı tercih ettiniz” dedi.
Çolak, savunmasını yaptığı sırada şekerinin düşmesi nedeniyle kürsüde ayakta duramadı ve savunmasına devam edemedi. Çolak, jandarmanın yardımıyla sandalyeye oturtuldu.
Mahkeme Başkanı, Erdinç Çolak'ın savunmasının bugün alınmayacağını belirtti. Çolak, sağlık ekipleri ile jandarmaların kollarında salondan çıkarıldı.
İBB davası... İmamoğlu: Milletimiz çok büyük bir yürüyüş başlatacak
İBB davasında etkin pişmanlık ifadesini geri çeken Vedat Şahin: “İtirafçı olmam için baskı yapıldı”
Kaynak: ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
