İmamoğlu: Ukrayna’da savaşı sona erdirme çabalarını memnuniyetle karşılıyorum

İmamoğlu: Ukrayna’da savaşı sona erdirme çabalarını memnuniyetle karşılıyorum
Ekrem İmamoğlu, "Ukrayna’da 3,5 yıldır süren savaşı sona erdirme çabalarını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Kısa Dalga - Görevden alınan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, "Rus-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği yapan İstanbul’un barışı perçinleyecek bir anlaşmanın müzakeresi için en doğru şehir olduğunu düşünüyorum" dedi.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna’da 3,5 yıldır süren savaşı sona erdirme çabalarını memnuniyetle karşılıyorum. Karadeniz’de sağlanacak adil ve kalıcı barış, Avrupa’nın güvenlik mimarisinden enerji arzına pek çok alanda hayati önem taşıyor. Barışın kalıcı olması ise, Ukrayna’nın güvenliğinin ve egemenliğinin güvence altına alınmasıyla mümkün.

Silahların bir an önce susmasının ardından, ilgili tüm taraflar müzakere masasına oturmalı. NATO’nun en güçlü ordularından birine, Karadeniz’in en uzun kıyı şeridine ve Boğazlar’ın egemenliğine sahip olan Türkiye de gecikmeden masada yerini almalı. Şimdiye kadar pek çok Rus-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği yapan İstanbul’un barışı perçinleyecek bir anlaşmanın müzakeresi için en doğru şehir olduğunu düşünüyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.