İmamoğlu'ndan "borsa" açıklaması: Krizden çıkışın reçetesi seçim ve milletin iradesidir

Ekrem İmamoğlu, Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelere ilişkin, "Kurtuluşun reçetesi, seçimdir, milletin iradesidir, siyaset vurguncularının evlerine gönderilmesidir. Yarının bugünleri aratmaması için hemen ve derhal seçim" dedi.

·

Kısa Dalga - Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Borsası'ndaki düşüşler ile ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi sosyal medya hesabından paylaşılan mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Adalet çökmüş. Ekonomi çökmüş. Faturası da milletin sırtına yüklenmiştir. 'Siyasi vurgun' peşinde koşanlar, 'vurgunun' her türlüsünü bu millete yaşatmış, nihayetinde bu iktidar da dibe vurmuştur. Yönetme becerisi kalmamıştır. Ekonomi ve Adalet yönetimlerinde krizin derinleşmesinin ancak iki nedeni vardır. Birincisi, becerisizlik ve acemilik.

İkincisi, art niyetli menfaat istismarı. Bu kara düzeni kuran da 86 milyonun içini karartan da bellidir. Bu rejim, denetleyici ve düzenleyici kurumların içini boşaltmış, milletin hakkını koruyacak liyakatli kamu görevlilerini dışlamıştır. Liyakatten sadakate, deneyimden eş - dost - akraba sistemi kurulmuştur.

Her kurum, bir kişinin ağzına bakmak zorunda bırakılmıştır. Kurtuluşun reçetesi, seçimdir, milletin iradesidir, siyaset vurguncularının evlerine gönderilmesidir. Yarının bugünleri aratmaması için hemen ve derhal seçim."

mehmet-simsek

Şimşek: Çok sınırlı sayıda bir fonda piyasa bozucu eylemler var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Çok sınırlı sayıda bir fonda piyasa bozucu eylemler var. Buna yönelik gerekenler yapılmıştır. 131 fon SPK tarafından tasfiye sürecine konuldu. Tasfiye süreci Borsayı baskı altına alan bir süreç olmayacak. Alınan tedbirler yeterlidir" demişti.

Kaynak: Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.