İmamoğlu'ndan RTÜK'e: Halk TV can çekişen demokrasi adına millete nefestir
Kısa Dalga - RTÜK, Halk TV'ye 10 gün ekran karartma cezası verdi.
Görevden alınan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:
"Halk TV can çekişen demokrasi ve özgürlük adına milletimize nefestir, yaşam kaynağıdır. RTÜK hakkımızda yapılmış binlerce yalan habere, ailelerimizi, eşimizi, dostumuzu tehdit eden, ahlaksızca yapılan yayınlara ses çıkarmazken, gerçeğin peşinde koşan basın ve yayın organlarına uyduruk bile diyemeyeceğim gerekçelerle saldırıyor.
Halk TV’ye verilen cezayı sonuna kadar kınıyorum. Halk TV’de, tüm güçlüklere rağmen gerçekleri millete ulaştırmak için emek veren gazeteci kardeşlerimle tam dayanışma içindeyim. Ne yaparsanız yapın gerçeklerle halkın arasına duvar öremeyeceksiniz. Attığınız bu adımlar sadece iktidarınızı kısaltacak, uzatmayacak."
Ekran karartma cezası verilen Halk TV'den RTÜK'e özel yayın: Penguenler
Özgür Özel'den RTÜK'ün cezalarına tepki: Korkmaya devam etsinler
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.