İmamoğlu'nun diploma soruşturması: Üniversite ne yanıt vermişti?
Kısa Dalga - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının sahte olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma açıldı. İmamoğlu ifade vermeye davet edildi.
Odatv, 5 yıl önce Ekrem İmamoğlu’nun diploması hakkında İstanbul Üniversitesi’nin verdiği yanıt yazısını yayınladı.
CİMER’e yapılan şikayetin ardından başlayan yazışmalarda, İstanbul Üniversitesi usulüne uygundur yazısı yazdı.
Habere göre,15 Şubat 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan şikayette İmamoğlu’nun geçişine ilişkin şikayette bulundu.
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, İşletme Fakültesi Dekanlığı’na bir yazı göndererek konuyla ilgili yanıt istedi.
Bunun üzerine İstanbul üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığından yanıt 24 Mart 2020
tarihinde geldi.
Yantta, İngilizce İşletme programı mezunlarından Ekrem İmamoğlu’nun 1990 yılında ilan edilmiş olan yurt dışı (2.sınıf) yatay geçiş kontenjanına başvurduğu ve başvurusunun ilgili maddelerce değerlendirilerek kabul koşullarını yerine getirdiği ve bu nedenle kayıt olduğu ifade edildi.
Mansur Yavaş'tan İmamoğlu'na diploma soruşturması değerlendirmesi
Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiği iddiası yalanlandı
İmamoğlu'na soruşturma I Dervişoğlu: Diploma denince akla Erdoğan geliyor
İmamoğlu’nun okul arkadaşı anlattı: Geçişlerde usulsüzlük konuşulmadı
Kaynak:OdaTv
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.