İsmail Arı, cezaevini anlattı: Uyuyabilmek için bacaklarımızı ranzanın altına uzatıyoruz
Tutuklu gazeteci İsmail Arı, "Uyuyabilmek için bacaklarımızı ranzanın altına uzatıyoruz çünkü başka türlü koğuşun odalarına sığmak mümkün değil" dedi.
Kısa Dalga - BirGün muhabiri İsmail Arı, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'ndeki koşulları anlattı.
İsmail Arı, BirGün'e gönderdiği mektupta, 28 kişilik koğuşta 62 kişinin kaldığını, 34 kişinin yerde yattığını anlattı. 4 kişilik odalarda 8 kişinin yattığını belirten İsmail Arı, bazı tutukluların ortak alana yatak sermek zorunda kaldığını söyledi.
Arı, “Uyuyabilmek için bacaklarımızı ranzanın altına uzatıyoruz çünkü başka türlü koğuşun odalarına sığmak mümkün değil” dedi.
Arı, uyurken hareket etmenin mümkün olmadığını, dönmek için yataktan çıkmak zorunda kaldıklarını yazdı.
"Sadece gazetecilik yaptığım için buradayım"
Arı, "Peki ben neden buradayım? Sadece gazetecilik yaptığım için...” ifadesini kullandı.
Toplam 8 kişinin kaldığı odanın uzunluğunun 4,80 metre, genişliğinin ise 2,10 metre olduğunu belirten Arı, “Küçük bir pencere, iki de dolap var. Yere serilen yataklarda ayaklar mecburen ranzaların altında kalıyor” dedi.
İsmail Arı’dan mektup: 1000 liranız yoksa ve Sincan’daysanız soğukta kaldınız
Gazeteci İsmail Arı hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istendi
Kaynak: Alıntı: BirGün
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
