Jandarma Narin’i ararken Tavşantepe’de neler oldu?

Jandarma Narin’i ararken Tavşantepe’de neler oldu?
8 yaşındaki Narin’in öldürülmesiyle ilgili pek çok nokta gizemini korurken, gazeteci Ersan Atar, sürece ilişkin yeni sorular gündeme getirdi.

Kısa Dalga - Gazeteci Ersan Atar, sosyal medya hesabı X’ten (Twitter) paylaştığı mesajlarda Narin cinayeti soruşturmasında katil veya katilleri bulma aşamasına gelen soruşturma birimlerinin idareyi ve bunun bir parçası olan askeri korumaya geçtiğini yazdı.

“Şimdi sıra ‘askeri korumak’ta mi? Narin ölürken köyde neler oldu?” diye soran Atarortada grş noktalar olduğunu belirterek, şu noktalara dikkat çekti:

* Ramazan Atasoy'un, Sulh Ceza Hakimligi'ndeki tutuklama kararında "...güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği, bu gibi eylemlerle jandarma personelinin Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldığı..." belirtiliyor. Peki o sırada Eğertutmaz'da ne oluyordu?

* Tam da 112'ye ihbar telefonları gelirken -ki bunlar patates hatlardı- Narin'i Eğertutmaz'a götüren kırmızı aracı askeriyenin kamerası çekiyordu. Askeriye kendi kamerasına baksa yerleşim yerinden uzaktaki o aracı orada görecek ve en azından 3-5 jandarma o araca gidecekti.

* Yer gök aranırken askeriyede kimse o kameraya ve kayıtlarına bakmadı. Jandarmayı Eğertutmaz'dan Güranlar uzaklaştırdıysa, o kameradan kimler uzaklaştırdı?

* Sulh Ceza Hakimi "jandarma yanlış yönlendirildi" diyor ve bunu Güranların yaptığını söylüyor da hiçbir şüpheliye "Sen şu tarih şu saatte, şu telefondan jandarmayı arayıp neden yanlış yönlendirdin" diye sormuyor. Yoksa köyün "patates hatları" mı gizleniyor? O hatlar ne için?

* Diyelim ki Güran ailesinden "yanlış yönlendiren"ler cinayete iştirak etmedi. O zaman soruşturmada neden tek kişi "jandarmayı telefonla yanlış yönlendirmek'ten sorgulanmadı? Hele "Narin'i saat 17:40'ta gördüm" diyen 2 kuzen jandarmaya yanlış bilgi verdiğinden tutuklanırken.

* Yine hakimliğin kararında "köyde yangın çıkarıldığı" ve "arama kurtarma çalışmaları esnasında olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı" belirtiliyor ve bunlar Narin'in bulunamayışının gerekçesi gösteriliyor. Dikkat: "Yangın çıktı" demiyor, "yangın çıkarıldı" diyor.

* “Yangın çıkarıldı" ise bu olayın şüphelisi yok mu? Eldeki şüphelilerden biri "çıkardı"ysa buna ilişkin tek soru niye yok? Aynı şekilde elektrikleri kesen kişi neden şüpheli değil? Şüphelilerden birisiyse bu soru niye yok? Elektrik dağıtım şirketi bu işe ne diyor?

* O elektrik kesintileri sırasında köyde ne gibi faaliyetler oldu? Bu faaliyetlerden biri de ahırın ķöşesinin kazılması mıydı? Yoksa inşaatı devam eden bina önündeki büyük çukur iş makinasıyla elektrik kesintileri sırasında mı açıldı?

* Sonuç: Bütün bunlar jandarmayı sadece Narin'in cansız bedeninden değil de başka birşeyden mi uzaklaştırdı? Jandarma Narin'i "ararken" Tavşantepe'de neler oldu? (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem