Kılıçdaroğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaretten' soruşturma

Kılıçdaroğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaretten' soruşturma
Erdoğan'ın kendisini hedef aldığı sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Kısa Dalga - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

Savcılık resen soruşturma başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Ekim'de sosyal medya platformu X'ten yaptığı "Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyadan sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, eski Türkiye'nin unutulmaya yüz tutmuş kötü hatıraları olarak anılmaktan kurtulamayacaklar." paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması incelendi.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımındaki ifadelerinin "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçunu oluşturabileceğini değerlendiren savcılık, Kılıçdaroğlu hakkında resen soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yakın zaman içinde Akın Gürlek getirilmişti. Kılıçdaroğlu, Gürlek'in mahkeme başkanı olduğu dönemde verdiği kararları eleştirmiş, "Yeni Zekeriya Öz" nitelemesi yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı: Sayın Genel Başkanı korkutamazınız, sindiremezsiniz...

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından soruşturmaya dair açıklama yaptı:

"Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hukuksuz bir soruşturma daha başlatılmış.

Çok korktuk!

Şunu bilin ki Ateş Olsanız Cürmünüz Kadar Yer Yakarsınız!

Sayın Genel Başkanı korkutamazınız, sindiremezsiniz...

Yeri gelmişken de ortada suç yokken, daha ötesi Genel Başkan açıklamasında geçen olguların tamamı doğru iken hukuksuz soruşturmayı başlatanlara değinmek doğru olacaktır:

Hukuksuz soruşturmayı kim başlatmış?!

Siyasi Davaların Nöbetçi Mahkeme Başkanı iken ödüllendirilip Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan, yakın zamanda da (anlaşılan!) Nöbetçi Başsavcı olması için İstanbul Başsavcısı yapılan kişi...

Yine fütursuzca suç işleme iradesini ortaya koymuş!

El insaf! Suç kapsamına sokulmaya çalışılan Genel Başkanın açıklaması özelinde soruşturma yetkisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında iken hangi hak ve yetki ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatır?!

Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu konuda yanıtınızı bekliyoruz..."

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini hedef alan Erdoğan'a sosyal medya hesabından yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Lanet olsun sana ve kurduğun düzene…

5'li çeteler eliyle milletin parasına,

Uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize,

Bozduğun ve kontrolün altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu.

Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi.

12 bebeğimiz senin sisteminin adamları tarafından 3 kuruş kazanmak için hayata gözünü yumdu…

Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile: ‘’Allah belanı versin!’’

Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ‘’hançer’’ diyorsun.
Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin."

ekran-resmi-2024-10-20-08-30-05.png

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem