Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 özel okula ceza

Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 özel okula ceza
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 özel okula ceza verildiğini söyledi.

Kısa Dalga - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların yıllık 60 bin TL'yi bulan kitap paralarıyla ilgili açıklama yaptı ve yüzde 300'ün üzerinde zam yapan 400 okula gerekli cezaların verildiğini belirtti.

EFT'yle ücret alıyorlar

Hürriyet'in haberine göre Tekin özetle şunları söyledi: "Okullar kendi kitaplarını öğrencilere verebilir, fakat bu kitapları sisteme girmeleri gerekiyor. Örneğin okul bu sene 20 bin liraya kitap sattıysa onu sisteme girecek ki biz seneye yapacağı fiyat artışını takip edebilelim. Fakat bazı okullar, havale, EFT ya da benzeri yollarla ücret alıyor. Bunlar suç. Şu an yaklaşık 400 civarında okul, yüzde 300’ün üzerinde zam yapmış onlara hemen gerekli cezaları verdik."

LGS’deki soru iptali

Liselere Geçiş Sınavı'ndaki (LGS) bir sorunun iptal edilmesine ilişkin de konuşan Tekin, "İdare mahkemesi 11 Eylül günü yani 100 gün sonra bu soruyu iptal etti. Temyize gitsem, benim lehime sonuçlanırsa bu sefer yine öğrenciler mağdur olacak. Dolayısıyla biz şimdi temyiz hakkından imtina edeceğiz. Bu durumdan yaklaşık 10 bin civarında öğrenci etkileniyor ancak bu çocuklarımızdan kaçının bu hakkını kullanacağı ise 21 Eylül itibarıyla belli olacak" dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem