Mansur Yavaş: İktidarın hukuksuzluklarına karşı beraber olmak zorundayız
Kısa Dalga - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Milli Egemenlik Platformu'nun Ankara'da düzenlediği Milli Egemenlik Kongresi'nde konuştu.
CHP’deki ön seçim gündemi ve üçlü zirve dahil son dönem gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yavaş, “Bir ve beraber olmadığımız zaman, tarih de torunlarımız da bizden sonra gelen nesil de bizleri affetmeyecek. Bugünkü iktidara karşı, iktidarın hukuksuzluklarına karşı, önümüzdeki günlerde yaşanacak hukuksuzluklara karşı bir ve beraber olmak durumundayız” diye konuştu.
Yavaş’ın açıklamaları şöyle:
“Türkiye çok şeylere gebe”
"Bu kongreden çıkacak sonuçlar mutlaka değerlendirilecektir. Türkiye çok şeylere gebe, eğer yarın bir gün ülke yönetiminde bir görev düşerse, bu kongrede alınacak fikirlerin, görüşlerin mutlaka bizim nazarımızda olacağından ve değerlendireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
“Bizler milliyetçi ve Atatürkçü kimliğimizi hiçbir zaman saklamadan CHP'de siyaset yapıyoruz. Kaçınılmaz olarak bu ülke için kaygı duyan herkesin yan yana olması gerekiyor."
Özdağ hatırlatması
21 Ocak'ta "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçlamasından tutuklanan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı hatırlatan Yavaş, şöyle devam etti:
"Bir ve beraber olmanın zaruretini açıkça hissediyoruz. Örnek; Sayın Özdağ... Hukuk, iktidarın sopası olmamalı. Hakim bağımsız olmalı, adil olmalı. Çiğdem Hanım'ın hala tutuklu olduğunu görünce, birçok insanın bir tweet yüzünden tutuklu olduğunu görünce hukukçu olarak gerçekten üzülüyorum.
“Yargılanmaktan kaçmıyoruz ki... Siz bir tweet attıktan sonra sabaha karşı evinizden alınıyorsanız veya bir konuşma yaptıktan yarım saat sonra yandaş medyada sizin hakkınızda soruşturma açıldığı duyuruluyorsa kimse yargının bağımsız olduğunu iddia edemez.
“Bunun zararı ülkemize. Böyle bir ülkeye kimse yatırım yapmaz. Ne kadar çok hukuk, ne kadar çok demokrasi, o kadar ekmek demektir. Böyle bir ülkeye yatırım gelmez, bugünkü açlığın, fakirliğin sebepleri israfın yanı sıra bu tür muamelelerdir.”
CHP'li Ankara ilçe belediye başkanlarından Mansur Yavaş paylaşımı
Mansur Yavaş: Yüzde 67 ‘yeniden parlamenter sisteme dönülsün’ diyor
CHP ön seçim takvimini açıkladı: Adaylık başvuruları ne zaman bitecek?
CHP’de ittifak görüşmelerini 23 Mart'ta belirlenen aday yapacak
Özgür Özel yanıtladı: Mansur Yavaş 100 bin imza ile aday mı olacak?
Yavaş’ın masasında CHP dışında bir formül yok | CHP’de ‘iki adaylı senaryo’ tartışması
İddia I Mansur Yavaş: Anketler böyle devam ederse aday olacağımı bilin
İmamoğlu, üçlü zirveyi anlattı: CHP'de iki adaylı formül olacak mı?
Mansur Yavaş'tan açıklama: 'Ülkemizin güzel günlere kavuşması için biriz ve beraberiz'
Ön seçim tarihini açıkladı: Özel, üçlü zirvede alınan kararları anlattı
Ümit Özdağ tutuklandı, Zafer Partisi Genel Başkanvekili belli oldu
Kaynak:ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.