Mansur Yavaş'tan 'soruşturma izni' açıklaması: 'İzne gerek yok, ifadeye hazırım'

Mansur Yavaş'tan 'soruşturma izni' açıklaması: 'İzne gerek yok, ifadeye hazırım'
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konser soruşturması kapsamında hakkında soruşturma izni talep etmesiyle ilgili Mansur Yavaş, bakanlıktan izne gerek olmadığını, çağırırlarsa ifade verebileceğini söyledi.

Kısa Dalga - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen konser soruşturması kapsamında bakanlıktan Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni istedi.

Konuyla ilgili Yavaş açıklama yaptı. Görev süresi boyunca her adımını hukukun evrensel ilkeleri, demokratik değerler ve kamu vicdanı doğrultusunda attığını söyleyen Yavaş, Ankara halkının bir kuruşunun, bir imzasının hesabını vermekten hiçbir zaman çekinmediğini söyledi.

'Hiçbir iddia inandığım değerlere gölge düşüremez'

"Hiçbir iddia, hiçbir girişim; şerefime, itibarımıza ve inandığım değerlere gölge düşüremez" diyen Yavaş, bu süreçte defalarca devletin kendi kurumları, Mülkiye Müfettişleri ve MASAK yetkilileri tarafından kapsamlı incelemeler yapıldığına dikkat çekti. Belgelerin, dosyaların, hesapların satır satır incelendiğini ifade eden Yavaş

"Sonuç açık ve nettir: Her işlemimiz şeffaftır, her kuruşun kaydı vardır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma yürütmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan izin almasına gerek yoktur" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.