Mehmet Akif Ersoy ilk kez hakim karşısında: 286 yıl 2 aya kadar hapis cezası isteniyor

Mehmet Akif Ersoy hakkında “suç örgütü kurma ve yönetme”, “11 kez nitelikli cinsel saldırı”, “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” ve “uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırma” suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşması görülüyor.

·

Kısa Dalga - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen yıl 11 Aralık’ta tutuklanan Mehmet Akif Ersoy ile birlikte toplam 7 kişi hakkında hazırlanan ilk iddianame, 20 Mayıs’ta İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmuş ancak mahkeme tarafından savcılığa iade edilmişti. Savcılık tarafından iddianamenin yeniden düzenlenerek aynı mahkemeye gönderilmesinin ardından İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi kabulüne karar vermişti.

İddianamede, “suç örgütü kurma ve yönetme”, “11 kez nitelikli cinsel saldırı”, “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” ile “uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırma” suçlarından Ersoy hakkında 11 yıl 3 aydan 286 yıl 2 aya kadar hapis cezası; diğer şüpheliler yönünden de örgüt faaliyeti kapsamında çeşitli uyuşturucu ve cinsel saldırı suçlarından cezalandırma talebinde bulunmuştu.

Ersoy’un avukatı duruşmanın kapalı yapılmasını talep etmişti

Dava öncesinde Ersoy’un avukatı, mahkemeye yaptığı başvuruda, tarafların özel hayatının gizliliğinin zarar görebileceği, telafisi imkansız mağduriyetler yaşanabileceği ve kamu düzeninin bozulması tehlikesinin bulunduğu gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasını talep etmişti. Talep üzerine bugün başlayacak duruşma öncesinde mahkeme başkanının, duruşmanın izleyiciye ve basına kapalı yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

Mehmet Akif Ersoy ise duruşmada basın mensubu olmamasına ilişkin olarak, “Alsalar iyi olurdu” dedi. Tepki çeken yasağın kaldırılması üzerine basın mensupları duruşmaya alındı.

7 Eylül’de başka bir dava kapsamında tahliye edilen gazeteci Veyis Ateş de tanık sıfatıyla duruşmaya geldi. Ateş, adliyede gazetecilere “Bildiğimizi, gördüğümüzü anlatacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.