Mehmet Uçum'dan HÜDA PAR'a '4. madde' yanıtı: Korunması gerekir

Mehmet Uçum'dan HÜDA PAR'a '4. madde' yanıtı:  Korunması gerekir
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum "Öncelikle belirtelim ki ilk üç maddenin ve ilk üç maddeye ilişkin “değiştirilmezlik ilkesi”nin korunması gerekir" dedi.

Kısa Dalga - Cumhur ittifakı ortağı HÜDA- PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine karşı oldukları yönündeki açıklamalarıyla başlayan tartışma sürüyor. Yapıcıoğlu "Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır" demişti.

'Değiştirilmezlik ilkesi' korunmalı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum da sosyal medya hesabı değerlendirmede bulundu. Uçum, "Bir sabah notu. Yeni anayasa tartışması bakımından iki konuya açıklık getirmek gerekir" dediği paylaşımında özetle şunları yazdı:

"Öncelikle belirtelim ki ilk üç maddenin ve ilk üç maddeye ilişkin “değiştirilmezlik ilkesi”nin korunması gerekir. (...) Değiştirilmezlik ilkesi yaklaşımı gelecek kuşaklara ülkesel birikimin korunmasıyla ilgili güçlü bir siyasi ve hukuki perspektif sunmak anlamına gelir. Değiştirilmezlik ilkesi kurucu neslin gelecek kuşaklara nasihatıdır, söylendiğinin aksine sonraki neslin iradesine ipotek koymak değildir."

Kim, ne dedi?

Yapıcıoğlu'na ittifak ortaklarından tepkiler gelmişti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Anayasa’nın dört maddesiyle ilgili hiçbir tartışmamız söz konusu değildir" derken, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de "Başlatılmak istenen tartışmalar ise boş ve beyhudedir" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ise "Büyük Türk Milleti var olduğu sürece Anayasa'nın ilk dört maddesi tartışma konusu olamaz" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem