Murat Emir: Erdoğan Genel Kurul’ a girdiğinde ayağa kalkılacak

Murat Emir: Erdoğan Genel Kurul’ a girdiğinde ayağa kalkılacak
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, meclisin yeni yasama yılı açılışında CHP'li vekillere AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayağa kalkma mesajı iletti.

Kısa Dalga- Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) yasama yılı bugün başlıyor. Saat 15:00'da Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuşmasıyla başlayacak olan meclis açılışına CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'in milletvekillerine gönderdiği mesaj dikkat çekti.

Eski CHP Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş X hesabından 'CHP'de ilginç gelişme' başlığıyla yaptığı paylaşımda 'CHP'li Milletvekillerinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Kurula girdiğinde ayağa kalkacaklarının yazılı olarak tebliğ edildiğini' duyurdu. Yarkadaş, CHP'li Milletvekillerine gönderilen mesaj metnini paylaştı.

yarkadas.png

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından CHP Milletvekillerine gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi.

''Kürsüye gelirken ayağa kalkılacak ancak alkışlanmayacak''

''Değerli arkadaşlar,

Bugün saat 14.00'da TBMM Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek törene vakti olan Milletvekillerimizin katılması uygun olur.

Yeni Yasama Yılı dolayısı ile yapılacak Özel Oturumda tüm milletvekillerimizin 14.55'te eksiksiz Genel Kurul salonunda yer alması gerekmektedir.

chp-erdogan.jpg

''Genel Başkan'ın tavrına uygun hareket edilecektir''

CHP'li vekillere gönderilen mesajda ayrıca ''Cumhurbaşkanı Genel Kurula giriş yaptıktan sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelirken ayağa kalkılacak ancak alkışlanmayacak. Cumhurbaşkanı uğurlanırken Genel Başkanımız ve Grup Başkanvekillerimizin tavrına uygun hareket edilecektir.

Grubumuzun yeni Yasama Yılı Açılış Özel Oturumunda; birlik ve bütünlük içinde davranmasını bilginize sunarım.'' ifadelerine yer verildi.(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem