Narin Güran cinayeti iddianamesi tamamlandı

Narin Güran cinayeti iddianamesi tamamlandı
Cansız bedenine 19 gün sonra ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin iddianame tamamlandı.

Kısa Dalga - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine yönelik iddianame tamamlandı.

AKP'ye yakın Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre iddianamede 12'si tutuklu 22 sanık yer alıyor. Dosyada bir numaralı sanık ise Narin'in amcası Salim Güran.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk’in başkanlığında hazırlanan iddianamede, cinayetin planlı bir şekilde gerçekleştirildiği ve delillerin karartılmaya çalışıldığı vurgulandı.

Başsavcı Çelenk, iddianamenin ağır ceza mahkemesine gönderileceğini ve adaletin yerini bulacağını belirtti.

İddianamede cinayetle ilgili bir numaralı sanık olarak muhtar amca Salim Güran gösterildi. Muhtarın cinayeti organize ettiği ve diğer şüphelilerle iş birliği yaparak Narin’in ölümüne sebep olduğu belirtildi. İddianamede, suçlamaların ciddi delillere dayandığı ve sanıkların birçoğunun olay yerinde bulunduğuna dair kanıtlar olduğu ifade edildi.

İddianamenin ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilmesi halinde 12’si tutuklu toplam 22 sanığın yargılanma süreci başlayacak.

Bugüne kadar Muhtar amca Salim Güran, Narin'in cansız bedenini taşıyan Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi Yüksel, ağabeyi Enes, amcası Fuat ve eşi Hediye kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy (40) ile oğlu Ramazan Atasoy (15) tutuklandı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem