Narin Güran soruşturması: Adli Tıp raporu 3 gün içinde tamamlanacak

Narin Güran soruşturması: Adli Tıp raporu 3 gün içinde tamamlanacak
Narin Güran soruşturmasında toksikolojik, patolojik ve biyolojik inceleme yapılan Adli Tıp Kurumu raporu Cuma gününe kadar tamamlanması bekleniyor.

Kısa Dalga - Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. İfade alma işlemleri bazı sanıklar açısından tekrarlansa da şüpheli görülen çoğu kişi sorgulandı.

Cinayetle ilgili en önemli veriler ise Adli Tıp raporuyla elde edilecek.

Rapor 3 gün içinde tamamlanacak

Narin cinayeti ile ilgili hazırlanan ön otopsi raporunun önümüzdeki günlerde savcılığa ulaşması bekleniyor. A Haber'in haberine göre; raporun 3 gün içinde tamamlanarak soruşturma savcısına gönderilebileceği öğrenildi.

thumbs-b-c-cba16b9975e78733f1334d390e579da1.jpg
Adli Tıp raporu soruşturma için kritik önemde

91 örnek alınmıştı

Narin'in otopsi işlemlerinde 91 örnek alınmıştı. Ön otopsi belgesine göre, 91 doku örneği, istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde alındı.

Adli tıp uzmanlarının ilk izlenimlerinde, çocuğun cesedinde ciddi anlamda çürüme başlamış olduğu tespit edildi.

Raporda, "Gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması yok." denildi. Ayrıca iç kanama bulgusu elde edilmediği belirtildi.

Çürümeden dolayı saptanamadı

Cesetteki çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı vurgulandı. Doku örneklerinin bir kısmı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kesin ölüm nedeninin, Diyarbakır ve İstanbul adli tıp kurumlarındaki incelemelerle belirlenebileceği ifade edildi.

Narin'in nasıl ve ne zaman öldürüldüğü, kaç gün suyun altında kaldığı, öldürülmeden önce cinsel istismara uğrayıp uğramadığı, vücudundaki kemiklerin nasıl kırıldığı soruları ise otopsi raporuyla ortaya çıkacak. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem