Narin soruşturmasında 2 yeni gözaltı

Narin soruşturmasında 2 yeni gözaltı
Narin Güran cinayetiyle ilgili iki kişi daha gözaltı alındı. Bugünkü gözaltılarla birlikte gözaltında olanların sayısı 3'e yükseldi.

Kısa Dalga - Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili iki kişi daha gözaltı kararı verildi.

DHA'nın haberine göre, Narin Güran cinayetinde sahte ihbarlarla soruşturmanın seyrini değiştirdikleri gerekçesiyle akrabaları İ.K. ve Ş.K. gözaltına alındı.

‘Jandarma, dereden uzaklaştırılmaya çalışılmış'

Soruşturma dosyasındaki JASAT tutanağına göre, 'Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu' iddia edilerek jandarma personelinin bu kısma yönlendirilmeye çalışıldığı, köyde yangın çıkarıldığı, arama kurtarma çalışmaları esnasında olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı, iki şahsın bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulunulduğu, yanlış ifadelerle güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği, bu gibi eylemlerle jandarma personelinin Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldığı” ifadeleri yer aldı.

H.G. ve diğer 2 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

narin-guran-cinayeti-sorusturmasinda-2-g-376929-108300.jpg

Gözaltındakilerin sayısı 3'e tutuklananların sayısı 11'e çıktı

Bugünkü gözaltılarla birlikte gözaltında olanların sayısı 3'e yükseldi. Soruşturma kapsamında geçen cuma günü “Suç delillerini yok etmek" suçundan tutuklanan Fuat Güran’ın eşi H.G. de gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki H.G'nin işlemleri sürüyor.

Narin Güran cinayeti soruşturması kapsamında, aralarında Narin'in annesi, ağabeyi ve amcalarının da olduğu 11 kişi tutuklanmıştı.

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem