Narin'in 19 gün sonra bulundu: Bacağı kopmuş, boynunda lezyonlar var

Narin'in 19 gün sonra bulundu: Bacağı kopmuş, boynunda lezyonlar var
Narin Güran' soruşturmasında gözaltı sayısı 24'e yükselirken cesedinde yapılan otopside istismar da dahil her suçu ortaya çıkaracak 91 bulgu alındığı öğrenildi.

Kısa Dalga - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kırsaldaki Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos'tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, 19 gün sonra köye 3 km uzaklıktaki dere yatağında bulundu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Narin'in cesedinin daha önce aramalar yapılan Eğertutmaz Deresi’nde tekrar yapılan arama çalışmaları sırasında bir çuval içerisinde, üzeri taş ve ağaç dallarıyla kaplanmış bir şekilde bulunduğunu duyurdu.

T24'te yer alan habere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, bir cumhuriyet başsavcıvekili ile birlikte dört savcı görevlendirildi. Soruşturmada kapsamında ilk önce 21 kişi gözaltına alındı, elde edilen deliller sonrası bu sayı 24'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi, üç amcası ve 2 Eylül’de ‘kasten öldürmek'ten tutuklanan köy muhtarı amcası Salim Güran’ın eşini de yer aldı. Daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan 18 yaşındaki Enes Güran da bir kez daha gözaltına alınmış oldu.

Otopsiye 14 uzman katıldı

Narin'in cesedinin götürüldüğü Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki (ATK) otopsi işlemine ise 14 kişilik uzman heyet katıldı. Otopsi işlemleri yaklaşık 11 saat sürdü. Akrabalarının gönderdiği cenaze nakil aracı ATK'dan boş çıkarken, defin ruhsat işlemi yapılan Narin'in cenazesi, Başsavcılığın da talimatıyla yarın sabah 08.30 sularında akrabalarına teslim edilecek. Tutuklanan amca Salim Güran'a ait olan ve Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil ise yeniden incelenmek üzere jandarma tarafından götürüldü.

"İstismar dahil her suçu tespit eden 91 bulgu alındı"

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, "Narin’in konduğu çuvalda terlikleri, çantası, 'Elif Ba'sı bulundu" dedi.

Narin’in ön otopsi tutanağına göre çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadığını aktaran gazeteci İsmail Saymaz, "Sol ayağının diz altından kopmuş görüldü, kaval kemiği çuvalın içinde çıktı. İç kanama yok. Cesedin her noktasından, istismar da dahil her suçu ortaya çıkaracak 91 bulgu alındı. Ayak kemiği İstanbul Adli Tıp’a gönderilecek, kopmanın sebebi ancak burada tespit edilebilir" bilgisini verdi.

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgiye göre, Narin'in bacağında kırık, boynunda ise lezyon tespit edildi. Uludağ, "Cesette yer değiştirme izi olma ihtimali yüksek. Bunu da araştırıyorlar" dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem