Öcalan'ın çağrısına AB'den yorum: Barışçıl çözüm için olumlu adım

Öcalan'ın çağrısına AB'den yorum: Barışçıl çözüm için olumlu adım
AB Dış Politika ve Güvenlik Politikaları Sözcüsü Anouni, Kürt sorununa adil ve kalıcı çözüm bulmanın bölgedeki istikrara katkı sağlayacağını söyledi.

Kısa Dalga - Avrupa Birliği (AB) Dış Politika ve Güvenlik Politikaları Sözcüsü Anouar El Anouni, Abdullah Öcalan'ın PKK'ye yaptığı silah bırakma ve kendisini feshetme çağrısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, AB'nin çağrıyı memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

Gazete Duvar'ın Reuters'tan aktardığı habere göre, Sözcü Anouar El Anouni, "Kürt meselesine siyasi bir çözümü amaçlayan güvenilir bir barış süreci başlatmak, barışçıl ve sürdürülebilir bir çözüm sağlamak için olumlu bir adım olacaktır" ifadelerini kullandı.

Anouni, açıklamasında, "Adil ve kalıcı bir çözüm bulmak, temel insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygı duymak, sadece tüm Türk vatandaşlarına fayda sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda tüm bölgedeki istikrara katkıda bulunacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Amor: En iyi başlangıç noktası

Avrupa Birliği'ne bağlı Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor da 27 Şubat Perşembe günü Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından yaptığı açıklamada, "Diyalog ve uzlaşı temelinde, Türkiye'deki Kürt meselesini barışçıl bir şekilde çözecek potansiyel bir siyasi ve kapsayıcı süreç için en iyi başlangıç noktasıdır" demişti.

Amor, İmralı Heyeti'nin açıklaması sonrası, şunları kaydetmişti: "Bugün Abdullah Öcalan'ın PKK'ya yaptığı silah bırakma ve fesih çağrısı, son derece memnuniyetle karşılanan tarihi bir adımdır. Diyalog ve uzlaşı temelinde, Türkiye'deki Kürt meselesini barışçıl bir şekilde çözecek potansiyel bir siyasi ve kapsayıcı süreç için en iyi başlangıç noktasıdır."

Kaynak:Alıntı

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem